PROSLAVLJENI STRUČNJAK ŽELI DA NAPRAVI ZAOKRET: Repeša predstavljen kao novi sportski direktor Košarkaškog saveza Hrvatske
Foto: Starsport©

NA NOVOM POSLU

PROSLAVLJENI STRUČNJAK ŽELI DA NAPRAVI ZAOKRET: Repeša predstavljen kao novi sportski direktor Košarkaškog saveza Hrvatske

Košarka -

Novi sportski direktor Košarkaškog saveza Hrvarske Jasmin Repeša rekao je da svojim iskustvom, znanjem i autoritetom može da pomogne da domaća košarka krene nabolje.

"Lep je osećaj vratiti se u reprezentaciju i vratiti se u bilo koji deo reprezentacije. Pristao sam da se prihvatiim posla koji je dosta zahtevan i mnogo toga moramo da sredimo u struci. Ne samo u nacionalnim selekcijama, nego i u klupskim programima kako bismo napravili zaokret", rekao je Repeša na konferenciji za novinare u Opatiji, prenela je Hina.

"Međutim, svojim iskustvom, znanjem i autoritetom u košarci mislim da mogu da pomognem da krene nabolje", dodao je on.

Repeša će na mestu sportskog direktora zameniti Aleksandra Petrovića.

Repeša je bio selektor Hrvatske od 2005. do 2009. i od 2012. do 2014. godine. Predvodio je ekipu na tri Evropska prvenstva (2007, 2009, 2013), na Svetskom prvenstvu (2014) i na Olimpijskim igrama (2008).

Prošle sezone predvodio je Pezaro, a tokom karijere bio je i trener Cibone, Splita, Tofaša, Budućnosti, Unikahe, Fortituda, Rome, Benetona i Milana.

Glavni sekretar Saveza Josip Vranković izrazio je saučešće povodom smrti legendarnog Mirka Novosela, za koga je rekao da je bio u svakoj pori hrvatske, evropske i svetske košarke.

"Veliki gubitak. Njegova dela će ostati zauvek upisana u knjigama i sećanjima nas koji živimo košarku", naveo je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track