SOMBORCI "KAPIRAJU" JOKIĆA: Pitali smo Nikoline sugrađane o odluci da ne igra za Srbiju! Odgovori će mnoge iznenaditi
Foto: Nemanja Nikolić

"NE" ORLOVIMA

SOMBORCI "KAPIRAJU" JOKIĆA: Pitali smo Nikoline sugrađane o odluci da ne igra za Srbiju! Odgovori će mnoge iznenaditi

Košarka -

Njemu je to posao, za to je plaćen, razumemo ga i ne zameramo zbog odluke koju je doneo. Odličan je čovek koga novac nije promenio i mi Somborci ga "kapiramo", za razliku možda od nekih drugih, najčešći je odgovor Somboraca na pitanje da li osuđuju Nikolu Jokića zbog odluke da ne igra za reprezentaciju Srbije.

Ima i drugačijih mišljenja, ali su mnogo ređi.

- Njegov lični izbor je želi li da igra ili ne. Sigurno da je rizik i za njegov klub da se ne povredi, uloženo je dosta novca u njega, smatra Živorad Ilić.

- Voleo bih i mislim da treba da da sve od sebe za reprezentaciju i da pokaže srce. Svaka čast što je igrao, ali ako ne želi opet to je njegova lična odluka i ja je poštujem, kao što volim i poštujem njega i siguran sam da je dobra osoba koju pare nisu promenile, kaže Dimitrije.

Dimitrije, Nikola Jokić, anketa
foto: J. Miljuš

- Ako ne želi da igra za reprezentaciju siguran sam da za to ima debeo razlog. On je dosta uložio u Sombor i pokazao se i dokazao kao patriota. Šteta je za reprezentaciju, kao i za nas navijače što ga nećemo gledati u državnom timu, ali poštujem njegovu odluku i ne osuđujem ga, kaže trgovac Kosta.

Trgovac Kosta, Nikola Jokić, Anketa
foto: J. Miljuš

- Samo neka prati svoj put, nema potrebe bilo kome da se pravda i odgovara. Dečko je sve zaslužio što je stekao, kaže N.N. koji nije želeo pred kameru.

- Smatram da je igranje u reprezentaciji Srbije pre svega čast za svakog sportistu. Njegov patriotizam je upitan. Nije mu to prvi put. Uvek je bio jači adut jednog koji hoće, nego dvojice koji moraju. Imamo mi tu, hvala Bogu, mnogo onih koji hoće, kaže taksista Srećko Vukelić.

Srećko Vukelić, Nikola Jokić, anketa
foto: J. Miljuš

- Ne osuđujem ni grama odluku Nikole Jokića. I kao čovek i kao novinar koji je pratio Nikoline prve košarkaške korake, smatram ga velikim patriotom, pre svega što je zahvaljujući njemu Sombor postao na svetskoj mapi, a Srbija ponosito dobila vrhunskog šampiona, koji je već koliko puta uspešno dokazao kako se voli Srbija. Ne zaboravimo srebro sa Olimpijskih igara iz Rija 2016, prethodno srebro za Srbiju na Svetskom prvenstvu 2019 u Češkoj i sada je dao najveći doprinos u kvalifikacijama. U Riju 2016. bio na OI najmlađi sa samo 21 godinom u timu Srbije a najviše doprineo medalji. Jednako ga krase ljudske osobine, skromnost, jednostavnost, humanitarne crte, kaže novinar Siniša Stričević.

Siniša Stričević, Nikola Jokić, anketa
foto: J. Miljuš

- Uglavnom ne komentarišem naše najbolje sportiste nikada. Nisu moja interesna sfera u životu, drago mi je da su uzeli velike pare za svoj talenat i da što duže budu toliko dobri da zgrnu još viš para i da obezbede porodicu. Ljudi rade svoj posao. Sport je biznis. Reprezentacija – lična odluka. Ne sudim i nemam pravo da sudim, kaže Melita Kosanović, sportiskinja i vlasnica “Fit-Gym” kluba u Apatinu.

Melita Kosanović, Nikola Jokić, anketa
foto: J. Miljuš

J. Miljuš / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track