"OGROMAN USPEH SRPSKE KOŠARKE, ALI NE SMEMO DA SE ZANESEMO" Nikolić: Predstoji nam mnogo posla, seniori MORAJU DA IZBORE PARIZ
Dragan Nikolić, Foto: Kurir TV, BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

juniorska reprezentacija srbije

"OGROMAN USPEH SRPSKE KOŠARKE, ALI NE SMEMO DA SE ZANESEMO" Nikolić: Predstoji nam mnogo posla, seniori MORAJU DA IZBORE PARIZ

Košarka -

Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Evropskom prvenstvu u Nišu pobedom nad Španijom 81:71. Peto zlato za U18 selekciju Srbije od nezavisnosti.

Srbija se vratila na vrh evropskog postolja u konkurenciji juniora posle dva vezana zlata Španaca.

"Orlići" su ponovo okićeni zlatom kao što je to bilo 2007, 2009, 2018, 2018. godine.

Hrabra i borbena partija izabranika Nenada Stefanovića, nošenim velikom podrškom u rasprodanom "Čairu" u Nišu.

Da li je ovo signal da će Srbija ponovo biti zemlja košarke između ostalog govorio je u jutarnjem programu Dragan Nikolić, košarkaški trener.

Dragan NIkolić
foto: Kurri tv

Gostujući u redakciji Kurir televizije, košarkaški trener Dragan Nikolić pohvalio je sjajnu igru i predstavljanje srpske reprezentacije na prvenstvu. Istakao je da Srbija zaista jeste zemlja košarke, gde je ovaj sport poput religije, a odlična atmosfera i podrška publike u dvorani Čair dodatno su potvrdili tu činjenicu.

Iako su mladi košarkaši pokazali izuzetan talenat i postigli značajan uspeh, trener Nikolić upozorava na oprez.

- Srbija je zemlja košarke i ovaj sport je kao religija. I dalje su potrebni opsežni napori kako bi se stvorili uslovi za još više uspeha i potrebno je pažljivo pratiti karijere ovih mladih igrača. Takođe, na predstojećem svetskom prvenstvu seniorske reprezentacije bilo je nekoliko otkaza, što je dovelo do oslabljenog sastava. Iako postoji zabrinutost, podrška reprezentaciji je i dalje velika i očekuje se da će dati svoj maksimum - rekao je Nikolić.

05:39

KOŠARKA

Istakao je značaj "plejmakera" i lidera tima, poput Topića, u postizanju sjajnih rezultata na prvenstvu.

- Ekipa je pokazala izuzetnu igru u odbrani i mladi igrači su se odlično prilagodili kolektivu. Svi se slažu da osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu donosi veliku nadu za budućnost srpske košarke, ali je važno prepoznati talente i pružiti im priliku da se razvijaju u seniorskim klubovima - rekao je NIkolić.

Takođe, naglasio je važnost Olimpijskih igara u Parizu kao krajnji cilj za reprezentaciju.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

07:46

OVAJ SPORT SE U SRBIJI POJAVIO POSLE PRVOG SVETSKOG RATA Posle toga je nestao, iako je svetski poznat OVI MOMCI SU GA OŽIVELI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track