UMALO DA NASTANE ŽESTOKA TUČA NA ZVEZDINOM TRENINGU! Jović otkrio zbog čega je želeo da PREBIJE Milera: Hvatam ga za gušu i...
Foto: Saša Pavlić

šok

UMALO DA NASTANE ŽESTOKA TUČA NA ZVEZDINOM TRENINGU! Jović otkrio zbog čega je želeo da PREBIJE Milera: Hvatam ga za gušu i...

Košarka -

Američki košarkaš Kvinsi Miler bio je miljenik navijača Crvene zvezde u sezoni 2015/16 zbog ogromne energije, ali i košarkaškog doprinosa kada god je bio na terenu. Ipak, ta njegova energija znala je ponekad da preraste i u ružne stvari, što su najbolje mogli da osete tadašnji igrači crveno-belih. Jedan od njih je i srpski reprezentativac Stefan Jović. Iako je samo dve godine stariji od Milera, mentalno je bio daleko zreliji i nije pristajao na njegove "igrice" na treninzima.

Uoči derbija ABA lige sa Cedevitom Olimpijom početkom januara 2016. godine, koji je inače Zvezda izgubila, došlo je do sukoba njih dvojice na treningu. Srećom, zaustavili su ih saigrači i trener Radonjić. Više o tome Jović je ispričao u podkastu "Kod Luke i Kuzme" u kome je gostovao prošle godine.

"Imao sam incident sa Kvinsijem Milerom, bilo je na granici tuče, ali su drugi igrači sprečili da ne dobije batine. Imali su Štimac i Miler neku svoju igru. Igrali su jedan na jedan, nisam se mnogo bazirao na to da ukapiram šta treba da rade, valjda da jedan izbije, a drugi da zakuca. Štimac je izbio loptu i otišla je iza zavese u Pioniru. Ja sam tad vezivao patiku i Miler me pita da li mogu da mu dodam loptu i ja mu je naravno dam. Posle par minuta, pred trening, kaže Gagi da idemo od koša do koša i sada ja zovem Milera da mi vrati moju loptu i da krenemo u trening. Međutim, Miler mi onako bezobrazno kaže: 'Eno, lopta ti je tamo' i nasmeje se", ispričao je Stefan Jović.

Kvinsi Miler
foto: Saša Pavlić

Prvo mlađi si od mene, drugo došao si u Srbiju majstore ne možeš tako da se ponašaš. Ja krenem da radim trening bez lopte i zove mene Dejan Radonjić i kaže: 'Gde je tebi lopta?'. Odgovorim mu: 'Kod Kvinsija je', a on odmah pobesni i mene pita: 'Je l' me ti zaje**vaš'. Kaže mi tu da uzmem loptu i da se ne glupiram, što nisam hteo da pristanem: 'Njegova lopta je tamo, meni ne pada na pamet da idem po loptu'".

Na tome se nije završilo pošto je Miler dobro bio svestan šta je "zakuvao", iako nije ni mogao da razume šta su Jović i Radonjić pričali u tom trenutku. Prepoznao je da je situacija napeta.

"Ja tada primetim da mi se Kvinsi smeje jer vidi da imam problem sa trenerom. I kad smo mimoišli na centru, ja prođem pored njega i dobacim mu nešto 'lepo' na njegovom jeziku, da sad ne psujem, i on pop*zdi onako muški. Ja tad nisam primetio, on me je čekao na centru, pošto sam ja išao da pipnem liniju. I krene meni nešto da dobacuje. Meni ono ni šest ni pet, ja se zaletim pun sprint od linije do linije i uhvatim ga za gušu i krećem da ga nabodem, kad u tome skaču svi", prisetio se Jović i dodao da je zbog toga najviše pobesneo trener Dejan Radonjić koji ne trpi nedisciplinu.

"Izbačeni smo sa treninga i kaže meni Radonjić: 'Dođi molim te na razgovor'. Radonjić me gleda, mislim da je mogao da me ubije ubio bi me tada. Ja mu kažem: 'Dejo, sve je okej, nemaš problem sa mnom', a on kipti od besa i meni kaže: 'Je l' si ti bre normalan. Je l' treba da ti dam stolicu da nas sve biješ?'. Tada sam mu rekao da ja vrlo dobro znam šta nama znači ABA liga, šta nam znači meč sutra, a da Kvinsi ne zna. Ovo mu je bila vaspitna, a sledeći put ako ne bude bilo kako treba neće moći ovako da se ponaša. Možda može kod njega, ali kod mene to ne može", naglasio je Stefan Jović i rekao da se na kraju sve lepo završilo između njega i Amerikanca koji je imao sukob i sa Brankom Lazićem.

Crvena Zvezda, Cedevita, Stefan Jović
foto: ABA Liga

"Sutradan ja ulazim u salu i krenem da pertlam patike i sedne Kvinsi pored mene i pita me koliko imam godina, a ja mu kažem 26. Tu shvati da sam stariji i izvini se. Posle toga mi donosi loptu, peškir, vodu... Rekao sam mu nemoj ono tvoje lanci, katanci i ostalo. Sto puta sam mu rekao da to treneri ne vole. Dobar je lik na kraju, kad se sve sumira, ima ludačku energiju da veže 20 poena... Naravno da postoje turbulencije, ali na kraju je sve ispalo dobro".

Podsetimo, Jović je ostao još dve sezone potom u Zvezdi da bi igrao još za Bajern, Himki, Panatinaikos i Saragosu, dok je Miler nakon Zvezde bio u Makabiju i tada kreću njegovi ogromni problemi sa povredama. Nastupao je za u Nemačkoj, Tajvanu, Portugalu, Urugvaju, Filipinima i Japanu.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track