RASULO U BOSNI - IGRAČI SPAVAJU U AUTIMA, TAKSIJEM IDU U DVORANU! Nurkić i Musa žestoko ZAGRMELI: Ovo nije normalno, MI SMO CIRKUS
Foto: Profimedia

OČAJNI USLOVI

RASULO U BOSNI - IGRAČI SPAVAJU U AUTIMA, TAKSIJEM IDU U DVORANU! Nurkić i Musa žestoko ZAGRMELI: Ovo nije normalno, MI SMO CIRKUS

Košarka -

Najbolji igrači reprezentacije Bosne i Hercegovine, Džanan Musa i Jusuf Nurkić, skrenui su pažnju na katastrofalne uslove u nacionalnom timu.

Košarkaši Bosne na turniru olimpijskih pretkvalifkacija imaju polovičan učinak Nakon trijumfa nad Portugalom doživeli su poraz od Poljske i tako sebi prilično zakomplikovali život. Sada im je potrebna pobeda protiv Mađarske i trijumf Poljske nad Portugalom kako bi izborili mesto u plej-ofu.

Najveće zvezde tima žalile su se na katastrofalne uslove u reprezentaciji.

"Suočeni smo sa istim problemima već 30 godina. Uslovi su svake godine isti. Nemamo osnovne stvari, spavamo po četrorica u sobi. Političari dobijaju platu, tu nema kašnjenja. Mi nemamo ni dvoranu. Deci koja će u budućnosti igrati za reprezentaciju moraju obezbediti uslove. Mi smo cirkus, ta deca će otići u druge reprezentacije", zagrmeo je Jusuf Nurkić.

Na probleme je ukazao i as Reala Džanan Musa.

"Nema nikakvog plana. Nemoguće je da po četiri reprezentativca spavaju u istoj sobi. Važno je da imamo Savez uz nas. Dok su drugi igrali devet-deset pripremnih utakmica, mi smo igrali dve. Osvojićemo turnir, ali ovo nije normalno. Ne radimo dobro, ne pripremamo se kako treba", rekao je plejmejker.

Kapiten ekipe Miralem Halilović se složio sa saigračima.

"Uvek su kod nas finansije problem. Zašto nema plana sa fan šopovima, reklama za igrače poput Garze i Nurkića, to nas ljuti. U dvoranu idemo taksijem, spavamo u autima, stalno improvizacije. Došli smo ovde jer volimo reprezentaciju", rekao je kapiten.

Kurir sport/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track