VEČITI, DA VAM SLUČAJNO NE PADNE NA PAMET! Košarka je tamo gde joj je i mesto, a u blato mogu da je vrate samo Zvezda i Partizan!
Foto: Nenad Kostić

KOMENTAR

VEČITI, DA VAM SLUČAJNO NE PADNE NA PAMET! Košarka je tamo gde joj je i mesto, a u blato mogu da je vrate samo Zvezda i Partizan!

Košarka -

Lepa priča se privela kraju.

Uživali smo mesec dana u magiji pod obručima. Pre svega u momcima u srpskom državnom dresu. Osim one nesrećne Italije, sve drugo, pa i finale, bilo je za pamćenje.

Da je FIBA normalna organizacije, a ne skup neznalica kojima rukovodi nadaleko čuveni košarkaški stručnjak iz Katara, po "zanimanju" šeik, možda bi i ishod finala bio drugačiji, ali mi možemo samo da budemo ponosni!

Na selektora, na igrače, na odnos prema dresu, na ponašanje na svakom koraku, na ponosno predstavljanje Srbije. Meksikanac i Portorikanac, navodno sudije po zanimanju, unišili su finale, jer ne osećaju košarku i njihov maksimum je da sude mečeve Toluke i Pačuke ili Titana i Hurakana.

Mundobasket, Reprezentacija Srbije
foto: Dado Đilas

Bezobrazne neznalice koje su tu bile zahvaljujući jezivoj organizaciji pod nazivom FIBA. Samo da se svetska košarka spase od Svetske košarkaške federacije, koja u svom ogromnom neznanju sve radi da je uništi. Nećemo dalje o svetskoj košarci, da pogledamo malo u svoje dvorište.

Taj pogled - plaši.

Posle svega ovog lepog što smo doživeli pripadne nam muka od same pomisli da ćemo opet gledati valjanje u srpskom košarkaškom blatu. E, pa ne želimo to da gledamo i slušamo! Večiti, dobro nas slušajte, nemojte slučajno da ste nam košarku opet uvaljali u blato. Ajde da nas pustite malo da uživamo i u vašim igrama i da budete bar malo sportisti, a ne krvni neprijatelji koji se gledaju preko nišana.

Bilo bi dobro da se u rukovodstvima oba kluba puste snimci Avramovića, Dobrića, Davidovca i ostalih. Da vide kako se oni grle i šta pričaju jedan o drugom. Čisto, eto, da vide, pa ako im opet padne na pamet da pišu saopštenja, možda im ostane ta slika negde u glavi.

Mundobasket, Reprezentacija Srbije
foto: Dado Đilas

I još nešto... Možda je pusta želja, ali... Aleksa Avramović i Dejan Davidovac zaslužuju da budu pozdravljeni pre početka večitog derbija od cele dvorane.

Verujte, zaslužuju. Nisu pecali, splavarili, pili, baškarili se na egzotičnim destinacijama, širili fenseraj po Instagramu, odustajali od svoje države... Odvojili su leto za Srbiju. Za svakog od nas. Najmanje što možemo zauzvrat da im damo je aplauz pre početak utakmice. Ne postoje te boje zbog kojih Aleksa i Dejan ne zaslužuju aplauz pre početka meča. Naravno, posle podbacivanje lopte, oni postaju ljuti rivali.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track