A, GDE SU EVROPSKI PRVACI? Jedini zlatni selektor srpskih košarkaša pecnuo KSS
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

njegov stav

A, GDE SU EVROPSKI PRVACI? Jedini zlatni selektor srpskih košarkaša pecnuo KSS

Košarka -

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, uzrasta do 18 godina, osvojila je ovog leta Evropsko prvenstvo. Svirala se u Nišu "Bože pravde", a najbolji igrač te generacije Nikola Topić imao je čast da trenira sa A timom Srbije koji se na SP u Manili domogao srebrne medalje.

košarkaši Srbije U18
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Jedini zlatni selektor u srpskoj košarci ove godine Nenad Stefanović bio je gost u podkastu kod Mileta Ilića. U emisiji "Jao Mile" izneo je i neke stvari koje bi trebalo da zabrinu vrh KS Srbije, a posebno se tiču nemara i odnosa prema mladim košarkašima, koji su budućnost naše zemlje.

Nenad Stefanović, Mile Ilić
foto: Printskrin/Instagram

Upravo o takvim nekim stvarima, ali i o jačanju srpske lige, doduše indirektno, pričao je selektor A tima Svetislav Pešić po osvajanju srebrne medalje na Mundobasketu. Tada je dobronamerno istakao da se neke stvari moraju iz korena menjati. A, o tome je u podkastu "Jao Mile" otvoreno i bez ustezanja pričao Nenad Stefanović.

- Da nešto mora da se uradi, mislim da mora. Da nešto drugo mora da se uradi u tim mlađim uzrastima, da pomognemo tim momcima, da imaju neki osećaj pripadnosti. Isto mislim da mora - rekao je Nenad Stefanović i nastavio:

- Za tu našu reprezentaciju U18 da je moglo još nešto, nakon tog prvenstva da se napravi za te momke. U krajnjoj liniji evo, doček je sada, pa jel možda bilo prirodno da i oni budu gore? Ne stručni štab. Ja pričam samo za igrače.

Nenad Stefanović, Andrej Mušicki
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Bio je krajnje jasan Nenad Stefanović.

- Da izađu, da ih pozdrave koliko ljudi bude. Zapitao bi se neko, da li da se ne odazove sledeći put kad zna šta može da doživi. Moramo o dosta stvari da vodimo računa kao i o svakom poslu.

Podsetio je tada Nenad Stefanović sa kakvim problemima se snalazio dok je okupljao mlade reprezentativce.

- Ja sam kao selektor svakog igrača sa spiska, od njih 28, okrenuo. Dobar dan! Dobar dan! Kako si? Kakva je bila sezona? Kako je bilo u reprezentaciji? Bio sam na treninzima svih ekipa. Ja kao selektor ne mogu više od toga da uradim. To je moj maksimum. I da opipam svakog, da li hoće, ili neće. Neki su odmah rekli da neće. Neki su imali dilemu, iz Republike Srpske, da li za BiH, da li za Srbiju... Isto, okej. Moramo i mi da se potrudimo da se oni odazovu. I moramo definitivno da napravimo neki mehanizam i kažemo. Ej! Ne možeš da otkažeš tek tako - bio je više nego jasan Nenad Stefanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track