"ZNAM KAKO SE OSEĆAO" Stojaković otvoreno o JOKIĆEVOJ odluci da ne igra na Mundobasketu: Imao je PRITISAK sa obe strane!
Foto: Dado Đilas, Printscreen/Facebook

REPREZENTACIJA

"ZNAM KAKO SE OSEĆAO" Stojaković otvoreno o JOKIĆEVOJ odluci da ne igra na Mundobasketu: Imao je PRITISAK sa obe strane!

Košarka -

Član stručnog štaba reprezentacije Srbije i pomoćni trener Denver Nagetsa, Ognjen Stojaković, govorio je o velikom uspehu naše reprezentacije u Manili, ali i odsustvu Nikole Jokića sa Mundobasketa.

Pomoćni trener NBA šampiona i veliki prijatelj Nikole Jokića bio je deo stručnog štaba selektora Svetislava Pešića na Svetskom prvenstvu u Manili.

"Klinački san je da budem deo reprezentacije Srbije. Rad za reprezentaciju, to je bio vrhunac moje karijere", rekao je Stojaković u razgovoru za "Denver post".

Ognjen Stojaković
foto: Printscreen

On je otkrio da je najlepši momenat na turniru bio nakon pobede nad Kanadom u polufinalu.

"Taj trenutak je bio...Vau. OK. Uradili smo nešto posebno. Uradili smo nešto jedinstveno. Postajete svesni da ćete zaista igrati u finalu. Pogotovo zato što nam niko nije davao šansu da osvojimo medalju".

Sve vreme dok je turnir trajao u Manili, Stojaković je bio u kontaktu sa Nikolom Jokićem, koji je odlučio da preskoči Mundobasket.

"Znam kako se osećao. Imao je taj pritisak sa jedne, sa druge strane. U takvim situacijama, šta god da odluči, kao prijatelj i kao trener, morate to prihvatiti i podržati ga. On je odlučio šta je najbolje za njega u tom trenutku, što ja u potpunosti podržavam", iskren je Stojaković.

Kurir sport/Mozzart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track