AVRAMOVIĆ PRED NOVU SEZONU: Teže je odbraniti nego osvojiti ABA ligu! VIDEO
Foto: Starsport©

medija dej

AVRAMOVIĆ PRED NOVU SEZONU: Teže je odbraniti nego osvojiti ABA ligu! VIDEO

Košarka -

Košarkaški klub Partizan organizovao je promociju pred početak nove sezone tzv. "Medija dej".

Novinarima se obratio Aleksa Avramović koji se nedavno vratio sa odmora nakon Svetskog prvenstva, na kojem je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju.

"Pa tako je, dobro ste to rekli, generalno iz tih nekih dugih priprema i Svetskog prvenstva ulazimo u novu sezonu sa Partizanom, gde stvarno imali smo četiri utakmice da se dobro pripremimo i spremni da dočekamo Mornar. Naporan dan jer smo već u sali 8 sati, ja mislim. Tako da sutra ćemo imati, naravno, jači trening da se što bolje pripremimo i taktički, imaćemo i više prostora za neki svoj rad da unapredimo našu igru i da se spremimo za Mornara. Motiva uvek ima, energija takođe. Posle uspeha na Svetskom prvenstvu malo je došlo do emotivnog pražnjenja, ali kažem, glavom sam već ušao u novu sezonu i već se spremam da radim ono što se od mene očekuje i da pomognem svojoj ekipi da ispuni svoje ciljeve", rekao je Avramović.

03:10

Aleksa Avramović medija dej

Partizan želi da ponovi prošlogodišnje rezultate.

"Pa naravno, zato što smo bili na pragu Fajnal-fora i iz neke sezone gde smo očekivali da se stabilizujemo u Evropi. Mi smo u Evroligi stvarno napravili odmah instant rezultat. Bili šesti, igrali sa šampionom Evrolige pet utakmica. Znamo kako smo izgubili, znamo šta se sve dešavalo i suspenzije i povrede. Jednostavno, ABA ligu smo osvojili, postoji ambicija da se napadne opet trofej jer znamo da ono donosi sigurno mesto Evroligi, ali kažem, biće svakako teža sezona nego prethodna jer je mnogo teže odbraniti nego osvojiti, tako da spremamo se, imamo više igrača u rosteru, valjda će ih biti još, tako da spremamo se stvarno jako i maksimalno smo motivisani sa željom i energijom".

Svi u klubu se trude da se novi igrači što pre uklope u sistem.

"Stigao sam da se upoznam i na i van terena, tako da deluje mi tim dobro, perspektivno i mislim da će imati mnogo rada da bi sve funkcionisalo savršeno. To su sve novi karakteri, za njih je trener nov, sistem je drugačiji, mi smo tu koji smo treću godinu ovde zajedno, tu smo da im pomognemo da se što pre adaptiraju na novu sredinu, na trenera, na nove zadatke i na njihovu ulogu u svemu ovome."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track