SKANDAL! KOŠARKAŠKI SVET OVO NE PAMTI: Makabi bez borbe prošao u finale - i to sve ZBOG NAVIJAČA!
Foto: Fabrizio Bertani / Zuma Press / Profimedia

svašta

SKANDAL! KOŠARKAŠKI SVET OVO NE PAMTI: Makabi bez borbe prošao u finale - i to sve ZBOG NAVIJAČA!

Košarka -

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva plasirali su se u finale tamošnjeg Liga kupa i to bez borbe!

Naime, oni nisu odigrali polufinalni duel sa gradskim rivalom Hapoelom, jer je meč registrovan službenim rezultatom 20:0.

Sudije su odsvirale kraj utakmice i pobedu dodelile Makabiju posle skandala sa navijačima - policija je odlučiila da skenira identifikacioni broj svakog navijača pre nego što uđe u dvoranu iz sigurnosnih razloga, što je dovelo do ogromnih redova ispred hale.

Igrači kluba iz Tel Aviva nisu želeli da izađu na teren ukoliko njihovi navijači ne budu u dvorani u 20:15, odnosno nakon 15 minuta čekanja.

Hapoel je na svojim društvenim mrežama oštro reagovao ovim povodom.

Sportski navijači – ne kriminalci! Od jutra su nam počele stizati poruke iz kojih smo shvatili da izraelska policija večerašnju utakmicu tretira kao ratni događaj u koji su navijači uključeni, od osam do 80 godina, žene i decu – svi su bili potencijalni kriminalci. S obzirom na odnos prema publici na ulazu u dvoranu, zaključili smo da nema smisla izaći na teren. Sport pripada navijačima!” poručili su iz kluba.

Hapoel bi se zbog ove odluke mogao da se suoči i sa novčanom kaznom, a košarkaši tog tima izašli su ispred hale kako bi pozdravili navijače.

Makabi bi u finalu trebalo da igra u nedelju od 17 časova protiv Hapoela iz Jerusalima, koga predvodi srpski trener Aleksandar Džikić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track