HVALIO SE DA JE SPAVAO SA 20.000 ŽENA: Od 15. godine bio sa najmanje jednom dnevno, a ipak ostao NEŽENJA! VIDEO
Foto: Screenshot

Moderni Kazanova

HVALIO SE DA JE SPAVAO SA 20.000 ŽENA: Od 15. godine bio sa najmanje jednom dnevno, a ipak ostao NEŽENJA! VIDEO

Košarka -

Legendarni Vilt Čemberlen, koji je preminuo na današnji dan 1999. godine u 63. godini, postavio je brojne NBA rekorde, ali je širom sveta slavu stekao po privatnom životu.

Neki od silnih rekorda su 100 poena na jednom meču, 41 skok na jednom meču, prvi je ostvario kvindupl-dabl, odnosno petostruki dabl (53 poena, 32 skoka, 14 asistencija, 24 blokade, 11 ukradenih lopti)...

Vilt je sedam vezanih sezona bio najbolji strelac NBA lige, a čak 11 prvi skakač lige. Osvojio je dva šampionska prstena, sa Filadelfijom i Lejkersima, a jedne sezone je bio i prvi asistent najjače lige na svetu.

U martu 1962. godine Čemberlen je uspeo da uradi nešto neverovatno. Njujork Niksima je ubacio čak 100 poena, što je apsolutni rekord koji gotovo sigurno niko nikada neće oboriti u NBA ligi.

Nakon utakmice je prišao igračima Niksa i izvinio se za 100 poena, rekavši kako nije planirao da uradi takvu stvar, već se eto, desila.

Čemberlen trenutno drži čak 72 različita rekorda u NBA.

Jednostavno, malo je onih koji jedan sport obeleže na način mna koji je to uradio legendarni Čemberlen. Bio je čudo prirode u svakom mogućem smislu, pojava kakva se retko rađa i promeni potpuno sve.

Visok 216 centimetara i težak 125 kilograma, a pokretan kao bek, plesao je košarkaškim terenima. Ali i onim van njih.

"Spavao sam sa preko 20.000 različitih žena, što praktično znači da sam svakog dana, od moje 15 godine spavao sa drugom ženom".

U svojoj biografiji koja je objavljena 1991. godine, naveo je da je svakodnevno spavao sa barem jednom ženom, a neretko i više njih.

Ostaće tajna da li je brojka tačna, ali je činjenica da je važio za najvećeg zavodnika u svetu sporta. Postoje tračevi da je namerno dodao jednu nulu kako bi ostavio jači utisak.

Ceo život je bio neženja. Govorio je da je nekoliko puta sretao prave žene, ali u pogrešno vreme. Nikada se nije ženio jer je želeo slobodu u vođenju ljubavi sa mnogo žena.

Tokom igračke karijere povremeno je vodio evidenciju sa koliko žena je spavao. Na jednoj turneji gostovanja za 10 dana spavao je sa 23 žene, što je prosek 2,3 dnevno. U "nabijanju statistike" pobogla je i Viltova sklonost trojkama i orgijama, a koliko je voleo se*s najbolje govori činjenica da je kod kuće imao jednu sobu koja je praktično cela bila krevet.

"Bio je pravi umetnik u zavođenju žena. Bio je pun samopouzdanja, ali i poštovanja, nikada nije bio bezobrazan", otkrila je jednom prilikom svoje utiske švedska atletičakra Anete Tanander koja je imala 19 godina kada je upoznala 40-godišnjeg Vilta.

Zanimljivo, bilo je i svedočenja da je umeo da ostavi pratilju za stolom kako bi za susednim tražio broj od druge devojke.

Mnogima je i danas čudno kako je sa takvim načinom života uspeo da izbegne neku ozbiljniju polnu bolest i da iza sebe nije ostavio potomke. Pre sedam godina javio se jedan čovek koji je tvrdio da mu je Vilt otac, ali to nikada nije uspeo da dokaže.

Vilt je preminuo u 63. godini (1999.) od posledica srčanog udara. Košarkaš je i pre smrti imao probleme sa srcem. 1992. godine Čemberlen je hospitalizovan na tri dana zbog nepravilnih otkucaja srca, a 1999. godine zdravlje mu se naglo pogoršalo. Tokom tog perioda izgubio je između 22 i 23 kilograma. Nedelju dana pre smrti bio je na operaciji, ali činilo se da mu se zdravlje neće popraviti. Dana 12. oktobra 1999. godine, u svojoj kući u Bel-Eru, Čemberlen je preminuo.

Kurir sport

04:23

NIKOLA JOKIĆ OPET IZDOMINIRAO NA PARKETU! ALI, Nagetsima nije pomogao ni novi tripl-dabl Srbina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track