Biljana Stanković pojačala Partizan

Biljana Stanković pojačala Partizan

Košarka -
U samoj završnici prelaznog roka, dva dana pred početak sezone ŽKK Partizan Galenika dobio je možda i najveće pojačanje

BEOGRAD - Biljana Stanković, 38-godišnji bek, nosiće crno-beli dres i svojim iskustvom značajno će uticati na razvoj mladih saigračica.

Stankovićeva je najtrofejnija srpska igračica, kada su svi ekipni sportovi u pitanju. Ostvarila je preko 100 nastupa za državni tim, a u dresu Hemofarma osvojila je čak 22 trofeja.

- Posle 22 godine provedenih u Hemofarmu, desilo se da na kraju karijere promenim sredinu. Čekala sam do poslednjeg trenutka, jer mi je bio cilj da u matičnom klubu završim karijeru, ali dobro je poznato šta se sve dešavalo u vršačkom klubu u poslednjih godinu i po dana. Shvatila sam da to nije više to. Moj novi klub je Partizan. Sve se desilo u roku od dva dana. Uslovi su odlični. Veoma sam zadovoljna. Sve devojke poznajem i verujem da ćemo ostvariti sjajnu saradnju – ističe Biljana Stanković.

Biljana Stanković već je odradila prvi trening sa novom ekipom u Hali sportova, a dobrodošlicu u ime kluba poželela joj je trener Marina Maljković. I saigračice su sa velikim oduševljenjem prihvatile dolazak iskusne Stankovićeve.

Nova članica Partizana učestvovala je na Evropskim šampionatima 2001. i 2003. godine, a igrala je i na Svetskom prvenstvu u Kini. Čitavu svoju profesionalnu karijeru provela je u Hemofarmu, gde se penzionisala pre tri godine, ali je ubrzo promenila odluku i vratila se na teren. Visoka je 177 centimetara, teška 65 kilograma, a pre dve nedelje proslavila je svoj 38. rođendan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track