STIGLA NAGRADA ZA FANTASTIČNU PARTIJU! Jabusele MVP drugog kola Evrolige, iza njega po učinku dvojica košarkaša Partizana!
Foto: EPA/Kiko Huesca

evroliga

STIGLA NAGRADA ZA FANTASTIČNU PARTIJU! Jabusele MVP drugog kola Evrolige, iza njega po učinku dvojica košarkaša Partizana!

Košarka -

Košarkaš Real Madrida Geršon Jabusele najkorisniji je igrač drugog kola Evrolige, objavljeno je danas iz tog takmičenja.Aktuelni prvaci Evrope su u Istanbulu ubedljivo slavili protiv Efesa sa 103:80, a jedan od najzaslužnijih za to bio je upravo Jabusele.

Jabusele je utakmicu završio sa 22 poena, uz samo jedan promašaj, osam skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i četiri iznuđena faula, što mu je donelo indeks korisnosti 39.

On je najveći deo tog posla odradio u prvoj četvrtini kada je upisao 16 poena i pet skokova. Za Jabuselea, koji igra svoju petu sezonu u Evroligi i ima 99 nastupa u ovom takmičenju, ovo je druga nagrada za MVP-ija kola.

Igrača Reala po učinku u ovoj rundi takmičenja slede dvojica košarkaša Partizana - Zek Ledej i Džejms Naneli.

U pobedi crno-belih protiv Asvela (88:62), Ledej je imao indeks 27 nakon što je upisao 13 poena, sedam skokova, po dve asistencije i blokade i jednu ukradenu loptu. Naneli je imao indeks 26, pošto je sakupio 17 poena, šest asistencija, pet skokova i jednu ukradenu loptu.

Listu najuspešnijih u ovoj rundi takmičenja zaokružuju košarkaš Reala Fakundo Kampaco i igrač Bajerna iz Minhena Leandro Bolmaro, koji su imali po 24 indeksna poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track