SFEROPULOS DRUGI NA LISTI! Crvena zvezda je imala samo JEDNOG stranog trenera u istoriji! Sećate li se KOGA i KOJE GODINE?
Foto: Profimedia

kucamo na vrata zaboravljenih asova

SFEROPULOS DRUGI NA LISTI! Crvena zvezda je imala samo JEDNOG stranog trenera u istoriji! Sećate li se KOGA i KOJE GODINE?

Košarka -

Janis Sferopulos seo je na "vruću stolicu" na klupi Crvene zvezde i preuzeo je klub sa Malog Kalemegdana posle otkaza koji je dobio Duško Ivanović.

Grčki stručnjak pokušaće da vrati ekipu na pobednički put i okrene sezonu u Evroligi, a pred sobom će imati jako težak zadatak. Dolaskom Sferopulosa u Zvezdu desilo se nešto na šta su delije čekale 26 godina!

Janis Sferopulos
foto: EPA/Matteo Bazzi

Naime, nekadašnji trener Makabija postao je drugi stranac na klupi crveno-belih i "nasledio" je Amerikanca Toma Ludviga koji je tim sa Malog Kalemegdana vodio davne 1997. godine.

- Dosta mi je bilo rada u SAD. Želeo sam da se isprobam u Evropi, a kada je stigla ponuda Crvene zvezde, ni trenutak se nisam dvoumio, odmah sam prihvatio ponudu, a kada sam malo upoznao ekipu, siguran sam da nisam pogrešio - istakao je tada Ludvig i dodao:

- Ja ne robujem zvezdama, već je za mene najbitniji profesionalizam. Želim da pomognem unapređenju Zvezdine igre, momci sve sjajno prihvataju i nadam se da ću u tome uspeti. Iz dobre odbrane proističe i dobar napad, a ja želim samo da pobeđujemo.

Nije se dugo Ludvig zadržao na klupi crveno-belih, te je na 13 utakmica upisao devet pobeda i četiri poraza pre nego što ga je zamenio Vladislav Lučić.

Naravno, Crvenu zvezdu vodili su i treneri iz zemalja bivše Jugoslavije, Zmago Sagadin (Slovenija), Duško Ivanović, Duško Vujošević i Dejan Radonjić (Crna Gora), ali se oni ne mogu gledati kao "stranci".

Priliku da debituje na klupi Crvene zvezde Janis Sferopulos imaće u ponedeljak od 18 časova protiv FMP-a u Železniku.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:25

Crvena zvezda izlazi na zagrevanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track