ŠPANSKI MEDIJI PIŠU: Pešić NAPUŠTA klupu Srbije! Ostao mu je još SAMO JEDAN cilj pre nego što ode, a novi angažman je već SPREMAN?
Foto: Dado Đilas

zanimljivo

ŠPANSKI MEDIJI PIŠU: Pešić NAPUŠTA klupu Srbije! Ostao mu je još SAMO JEDAN cilj pre nego što ode, a novi angažman je već SPREMAN?

Košarka -

Španski mediji plasirali su informaciju koja je interesantna čitavoj Srbiji.

Popularni košarkaški portal "Enkestado" tvrdi da će Svetislav Pešić napustiti klupu naše reprezentacije čim ispuni još jedan cilj i završi takmičenje na Olimpijskim igrama.

Isti portal naveo je i da je Pešiću već spreman novi angažman i on je više nego zanimljiv. Jedan klub iz Dubaija mogao bi da se priključi Evroligi u narednom periodu i izvesno je da će se to i desiti. Na klupu ove ekipe navodno bi trebalo da sedne upravo Kari Pešić, a da situacija bude još zanimljivija - selektor Orlova bi se na ovaj način vratio i u ABA ligu!

Pešić, Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Kako španski mediji navode, tim iz Dubaija mora da ispuni uslov i pre učešća u Evroligi zaigra u nekom takmičenju pod njihovim pokroviteljstvom, te je izvesno da bi to bila upravo ABA liga. Sve ovo je i dalje "slovo na papiru", ali ako gledamo po sistemu "gde ima dima, ima i vatre", ova priča nije bez osnova.

Navodno, glavni razlog za dolazak Pešića u tim iz Dubaija leži u ulozi Dejana Kamenjaševića, člana sportskog sektora koji je svojovremeno radio sa selektorom Srbije u Đironi kao asistent kada je imao 18 godina, kao i Đorđu Đokoviću koji je jedan od investitora.

Da li su ove tvrdnje tačne i koja sudbina čeka Pešića, videćemo u narednom periodu. Podsetimo, Svetislav Pešić vodio je Srbiju do srebrne medalje na ovogodišnjem Mundobasketu.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track