LESOR DOMINIRAO POSLE SRAMNIH UVREDA: Francuza baš briga za prozivke navijača! Monstruoznim dabl-dabl učinkom uništio je Baskoniju
Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

EVROLIGA

LESOR DOMINIRAO POSLE SRAMNIH UVREDA: Francuza baš briga za prozivke navijača! Monstruoznim dabl-dabl učinkom uništio je Baskoniju

Košarka -

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su u Minhenu ekipu Bajerna sa 76:67 (19:20, 22:18, 14:9, 21:20), u poslednjoj utakmici petog kola Evrolige.

Turski tim je upisao četvrtu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige, dok Bajern sada ima skor od dve pobede i tri poraza.

Najefikasniji u redovima Fenerbahčea bio je Skoti Vilbekin sa 17 poena, dok je tri manje ubacio srpski košarkaš Marko Gudurić.

U Bajernu je samo jedan igrač završio utakmicu sa dvocifrenim učinkom - Silvam Francisko sa 11 poena.

Košarkaši Fenerbahčea u narednom kolu dočekati Olimpijakos, a Bajern ide u goste Crvenoj zvezdi.

Ranije u toku večeri, Panatinaikos je pobedio na svom terenu ekipu Baskonije sa 95:81 (24:22, 24:21, 22:23, 25:15), u utakmici petog kola Evrolige.

Panatinaikos je do druge pobede u novoj sezoni Evrolige vodio nekadašnji igrač Partizana Matijas Lesor sa 23 poena i 14 skokova. Isti broj poena ubacio je i Konstatinos Mitoglu, Kajl Gaj je dodao 13, dok je Kostas Slukas meč završio sa 12 poena.

Lesor je tako pokazao da mu nisu smetale uvrede koje je dobio od malog broja navijača Panatinaikosa zato što je sa nekadašnjim saigračima iz Partizana preko video poziva proslavio pobedu u večitom derbiju.

U španskom timu, koji je igrao samo sa devetoricom igrača, najbolji je bio Markus Hauard sa 22 poena, dok su Vanja Marinković i Nikolo Menion dodali po 17 poena. Bio je ovo četvrti poraz Baskonije u Evroligi. Panatinaikos će u narednom kolu Evrolige gostovati Barseloni, dok će Baskonija dočekati Partizan.

Košarkaši Virtusa pobedili su u gostima Asvel sa 87:84 (21:18, 18:24, 26:21, 22:21). Tim iz Bolonje upisao je petu pobedu na startu nove sezone u najjačem evropskom takmičenju, dok je Asvel i dalje bez trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ajzea Kordinije sa 20 poena, dva manje ubacio je Tornike Šengalija, dok je Marko Belineli postigao 16 poena. Srpski košarkaš Ognjen Dobrić utakmicu je završio sa pet poena.

U redovima Asvela, na čijoj klupi je debitovao Đanmarko Poceko, najbolji bio Jufusa Fal sa 16 poena, dok je Žofre Lovernj dodao 14.

Košarkaši Virtusa će u narednom kolu dočekati Efes, dok će gostovati Žalgirisu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track