HIT PORUKA JOKIĆA NAKON UTAKMICE: "Dečko mora malo da se UGOJI..."
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

objasnio

HIT PORUKA JOKIĆA NAKON UTAKMICE: "Dečko mora malo da se UGOJI..."

Košarka -

Najbolji centar NBA lige Nikola Jokić nakon trijumfa nad Oklahomom imao je zanimljiv savet za mladog talentovanog kolegu Četa Holmgrena.

Denver je u gostima ubedljivo savladao Oklahomu (128:95), a najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić bio je nezaustavljiv na terenu.

Nešto manje od 30 minuta igre bilo je dovoljno Srbinu da zabeleži 28 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Pokušavao je talentovani centar Tandera na sve moguće načine da zaustavi Somborca, ali to mu jednostavno nije polazilo za rukom.

U trećoj deonici je nakon jednog žestokog duela sa Srbinom završio na parketu, pa je i lekarski tim Tandera morao da interveniše. Jednostavno nije imao snage da parira moćnom Srbinu.

Nakon meča novinari su pitali Jokića šta misli o svom mlađem kolegi i dobili su izuzetno zanimljiv odgovor.

"On je veoma talentovan momak, ali ovo mu je prva godina u NBA. I dalje uči sve... Mislim da mora malo da se ugoiji, iskreno. Ali da, mislim da je njegov talenat unikatan" pohvali je Jokić svog mlađeg kolegu.

Verovali ili ne, ovaj 2,16 metara visoki centar imao je samo 88 kilograma kada je stigao u redove Oklahome. Uspeo je da "nabaci" šest kilograma i sada ima 94kg. Ipak, to je nedovoljno da bi mogao da parira Jokiću koji je težak 129 kilograma.

Kurir sport

00:38

Nikola Jokić lumpuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track