SUROVA DOMINACIJA SRBINA SE NASTAVLJA! PARTIJA ZA ANALE: Čudesni Nikola Jokić upisao novi TRIPL-DABL i pretekao Lebrona Džejmsa!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

ISPISAO ISTORIJU

SUROVA DOMINACIJA SRBINA SE NASTAVLJA! PARTIJA ZA ANALE: Čudesni Nikola Jokić upisao novi TRIPL-DABL i pretekao Lebrona Džejmsa!

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je novi tripl-dabl ove sezone i tako pretekao Lebrona Džejmsa i Džejsona Kida na večnoj listi igrača po broju trostrukih dvocifrenih učinaka.

Na krilima čudesnog Jokića Nagetsi su zabeležili sedmi trijumf u sezoni, pošto su na svom terenu savladali Nju Orleans rezultatom 134:116.

Pred meč američki mediji pisali su da će Nikola verovatno propustiti okršaj ja Nju Orleansom kako ne bi pogoršao lakšu povredu ručnog zgloba, ali njihove najave nisu bile tačne. Nikola je zaigrao i ponovo raspametio svet.

U trijumfu svog tima ubacio je 35 poena, 14 skokova i 12 asistencija i tako došao do istorijskog 108. tripl-dabla u karijeri.

Popeo se na četvrto mesto večne liste po broju tripl-dablova i iza sebe ostavio legende NBA lige Lebrona Džejmsa i Džejsona Kida. Ispred njega su sada samo Rasel Vestbruk (198), Oskar Robercon (181) i Medžik Džonson (138).

Jokić je bio najbolji strelac meča sa 35 poena, dok su mu poenterski pomogli Majkl Porter sa 22 i Džulijan Stroter sa 21 poenom.

U poraženoj ekipi Džastin Hokins je postigao 31 poen, Brendon Ingram 22, dok je Zajonu Vilijamsonu jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl učinak (20 poena i 10 skokova, devet asistencija).

Nagetsi su zadržali prvo mesto na Zapadu NBA lige sa samo jednim porazom.

Kurir sport

00:36

Nikola Jokić slavi titulu uz hit Ere Ojdanića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track