STRAŠAN TANDEM - Dončić i Irvin ubacili 65 POENA: Sjajni Dalas rutinski savladao Pelikanse! Solidno izdanje bivšeg asa Partizana!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

STRAŠAN TANDEM - Dončić i Irvin ubacili 65 POENA: Sjajni Dalas rutinski savladao Pelikanse! Solidno izdanje bivšeg asa Partizana!

Košarka -

Košarkaši Dalasa upisali su osmu pobedu u sezoni, pošto su na gostujućem terenu rutinski savladali Nju Orleans Pelikanse sa 136:124.

Mavse su do trijumfa predvodili Luka Dončić i Kajri Irving koji su ove sezone izrasli u sjajan tandem. Zajedno su ubacili čak 65 poena! Irving je odigrao najefikasniju partiju od starta sezone ubacivši 35 poena uz sedam asistencija i šest skokova, a Luka Dončić je postigao 30 poena uz devet asistencija.

Doskorašnji igrač Partizana Dante Egzum proveo je u igri 13 minuta i zabeležio je šest poena, jedan skok i jednu asistenciju.

Od prvog do poslednjeg minuta Mavsi su imali apsolutnu kontrolu na ovom meču. Od starta su preuzeli inicijativu, stekli prednost koja je u jednom momentu bila i +29. Trener Džejson Kid iskoristio je priliku da odmori svoje glavne zvezde, pa Dončić i Irving nisu ulazili u igru u poslednjoj deonici.

U poraženom timu najefikasniji je bio Brendon Ingram sa 20 poena, dok je Zajon Vilijamson ubacio dva manje.

Kurir sport

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track