"ABA LIGA JE ZAKASNILA SA REAKCIJOM!" Direktor KLS-a o incidentu u Zadru: Imali smo najave 8. NOVEMBRA, morali su da reaguju
Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin, Petar Aleksić

KURIR TV

"ABA LIGA JE ZAKASNILA SA REAKCIJOM!" Direktor KLS-a o incidentu u Zadru: Imali smo najave 8. NOVEMBRA, morali su da reaguju

Košarka -

Crvena zvezda je kao gost pobedila ekipu Zadra SA 81:74 u utakmici sedmog kola ABA lige.

I bila bi ovo sasvim obična sportska vest, da košarkaškoj dominaciji crveno-belih u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić, nisu prethodili nemili događaji prethodnog dana, kada su maskirani hrvatski huligani napali delegaciju Zvezde i novinare iz Beograda.

Aleksandar Grujin, direktor Košarkaše lige Srbije, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao ovog stravičnog incidenta koji trenutno potresa košarkaški svet.

- Veoma sam neprijatno iznenađen svemu onome što se desilo prethodnih par dana. Od 2009. godine od kako je KK Radnički igrao ABA ligu, pa nakon toga i Vršac ABA 2, često sam boravio kako u Zadru, tako i u Splitu. Nismo imali ni jedan problem. Ako uzmemo u obzir da su Zvezda i Partizan boravili decenijama na tim prostorima i nisu imali nekih većih problema. Iznenađujuće je da se to sad dešava - rekao je Grujin i dodao:

03:43

ABA LIGA JE ZAKASNILA SA REAKCIJOM! Direktor KLS-a o incidentu u Zadru: Imali smo najave 8. NOVEMBRA, morali su da reaguju

- Sigurno je zakasnila reakcija ABA lige. Već smo 8. novembra imali najavu tako nekih događaja. Očekivao sam da će se ABA liga oglasiti istog dana i preduzeti neke korake u cilju da se takve stvari ne dogode. Međutim, ABA liga se oglašava tek nakon incidenta koji se dogodio. Povrede su sanirane i povređeni su dobro. Ali ABA liga je morala da deluje pravovremeno i da ukaže MUP-u Hrvatske šta se dešava i kako do ovoga ne bi došlo.

Grujin se potom dotakao zahteva Crvene Zvezde da se utakmica odigra pred praznim tribinama.

- U dobroj atmosferi je utakmica završena, ali je bilo osnova da se utakmica odigra pred praznim tribinama. Zašto ne? Pa bilo je najava da se neće tolerisati bilo kakav incident. Ali ima tu jedan paradoks. Imate navijače Zadra koji napadaju i ne priznaju ABA ligu, a onda napune punu halu protiv Zvezde. To su po meni neke nejasne stvari - rekao je.

Aleksandar Grujin
foto: Kurir Televizija

Potom se osvrnuo na značaj i važnost ABA lige za Srbiju.

- Ono oko čega trebamo mi da se usmerimo je naša domaća liga. ABA liga postoji dugo godina. Na početku je ona imala smisla za razvoj naših klubova i prohodnost. Ona za razvoj naših klubova danas nema smisla. Treba da se okrenemo našoj domaćoj ligi i da vidimo Zvezdu i Partizan malo više u Leskovcu, Užicu, Kraljevu, Subotici i tako dalje. Tako se razvija košarka, a malo manje da ih gledamo u Zagrebu. Nemam ništa protiv ABA lige, ali malo više volim našu domaću ligu i našu Srbiju - istakao je Grujin.

Zadar, navijači, Tornado
foto: ABA liga/ KK Zadar/Zvonko Kucelin

Podsetimo, Hrvatska policija uhapsila je najmanje četiri osobe u Zadru zbog napada na delegacija crveno-belih, kada su povređena dva novinara, član uprave kluba i jedan prijatelj kluba.

Sramni napad dogodio se dan pred košarkašku utakmicu ABA lige, odigranu juče 17 časova, iz koje je Crvena zvezda izašla kao pobednik. Iako je nedeljni dvoboj protekao bez problema, na tribinama se mogla videti šahovnica kao i pokušaji jednog broja huligana da izazovu tenzije.

Tako je bivši vođa navijačke grupe "Tornado" Boris Marin poručio da se napad dogodio jer je bilo provokacija od strane KK Crvena zvezda?!

Za pohvalu su svakako osude napada koje su stigle i iz ABA lige, iz košarkaškog kluba Zadar kao i od ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića. Na sreću, žrtava u ovom napadu u Zadru nije bilo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track