REČI NEBOJŠE ČOVIĆA KOJE ĆE IZAZVATI LAVINU: Stepen mržnje na našim mečevima s Partizanom je veći od onog u Zadru! TO JE RUŽNO
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

OGLASIO SE predsednik crveno-belih

REČI NEBOJŠE ČOVIĆA KOJE ĆE IZAZVATI LAVINU: Stepen mržnje na našim mečevima s Partizanom je veći od onog u Zadru! TO JE RUŽNO

Košarka -

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u emisiji Uranak na televiziji K1 i govorio je povodom napada na srpske novinare i člana delegacije crveno-belih u Zadru, dan uoči meča ABA lige.

Čović je istakao da je "velika bruka i sramota" što se takav incident dogodio u Zadru, dodavši da je ničim izazvan.

- To je rezultat toga što nisu preduzete neke mere na vreme. Zahvalan sam ljudima u medicinskim i zdravstvenim službama u Zadru. Mi smo najavili Vani (Vana Dundov, predsednica ABA lige, prim. aut.) da ne dolaze navijači, već članovi Uprave, članovi veća sa svojim porodicama i svojom decom - objasnio je Nebojša Čović i rekao da nisu preduzete mere koje su bile neophodne jer smatra da su navijači Zadra faktički "najavili incident" saopštenjem pred utakmicu.

Šta se tačno desilo u Zadru? Čović je ispričao hronološki:

- Ekipa je iz Barselone doputovala u Zadar. Bilo je šest žena, sedmoro dece, pet novinara, šest članova Skuštine i Upravnog odbora. Tu nema navijača, nema četnika, jedino što je bio problem. Karte je Zadar obezbedio i to nije bila navijačka skupina. Prvi napad se desio na novinare, a zatim su napali članove upravnog odbora. Srećom niko nije teže povređen, ali su bili isfrustrirani - objasnio je Nebojša Čović i dodao da je tražio od ABA lige da se igra bez publike jer je "Tornado" najavljivao incidente.

- ABA liga nam nakon incidenta, ništa nije rekla. Oglasite se, bar kažite 'žao nam je što se to desilo'. Međutim, oni to guraju pod tepih. Kada gledate utakmice u Beogradu, naše utakmice, recimo sa Partizanom, možete videte da je stepen mržnje mnogo veći nego u Zadru, što je zastrašujuće i ružno. Neke utakmice se pretvaraju u priče kroz razne medije i pretvaraju se u velike performasne. Gotovo svaka utakmica je pretvorena u verbalno nasilje, odnosno, vređanje porodica, vređanje i predsednika države... Tome mora da se stane na put! - dodao je Čović.

Predsednik Crvene zvezde ističe da ABA liga mora da "obezbedi regularnost na utakmicama" i da počinje da se stidi što je zavoleo košarku kada vidi neke mečeve i kako se sudi.

- Gubimo regularnost, plaši se protivnička ekipa da nekog pobedi i sudije se plaše da proglase da je neko bolji. Vređanje ljudi, to lako možete da rešite. Prvo upozorenje, drugo upozorenje i kad dođe do trećeg, sudije skidaju pištaljke i napuštaju utakmice. To ne možete da uradite Zvezdi, a da nekom drugom ne uradite. To se više ne može nazvati sportom ni košarkom - naglasio je Čović i dodao da kada na utakmicama vidi zastave NDH pita se gde to vodi i gde to ide, kao i da pokazuje stepen mržnje.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

03:16

NOVINAR KURIRA PREŽIVEO BRUTALNI NAPAD HRVATSKIH HULIGANA! Ignjatović otkrio detalje krvavog incidenta: Čuli su da DOLAZE SRBI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track