Rivers: Darko podredi se timu

Srbin stigao u Boston

Rivers: Darko podredi se timu

Košarka -
Rivers smatra da je Srbinu status drugog pika štetio tokom karijere

Dolazak Darka Milićića u Boston Seltikse trebalo bi da pojačao centarsku liniju "kelta", a trener Dok Rivers očekuje da srpski centar pomogne timu. Rivers je istakao da Miličić mora da shvati da tim mora biti na prvom mestu, a ne njegov lični učinak. On je dodao da mu je status 2. pika štetio tokom karijere.

"Ne znam šta da očekujem od Darka. Sviđa mi se njegova visina. Želimo da se uklopi u naš sistem, da se koncentriše na tim, ne na sebe. Ne sme da podlegne očekivanjima kao što je to činio tokom karijere".

Ono što Miličića očekuje je rad sa Kevinom Garnetom, jednim od najboljih visokih igrača u istoriji lige koji je poznat kao igrač koji na treninzima svoje saigrače gura do krajnjih granica izdržljčivosti.

"On te može učiniti odličnim, ili te uništite, uvek je jedno od ta dva. Nema razlike između Kevinovog i mog pristupa radu i utakmici. Ukoliko si spreman da učiš, možeš biti samo bolji igrajući uz Kevina", indirektrno je Rivers poručio Miličiću šta može da očekuje.

Generalni menadžer tima Deni Eindž je zadovoljan što je dobio relativno mladog, ali veoma iskusnog igrača. Miličić je u NBA stigao sa 18 godina, sada mu je 27, a Seltiksi će mu biti šesti tim u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

"Pokazao je znakove velikog kvaliteta ali nije imao kontinuitet. Vreme će pokazati. Ovo je velika šansa za njega. Nije imao dobru godinu u Minesoti prošle sezone, a igrao je dobro godinu dana ranije u Memfisu. Bio je nedostupan u ovo vreme prošle godine. Bio je igrač koga niste mogli da dobijete. On ima 27 godina i zdrav je", istakao je Eindž koji je obratio malo više pažnje na Miličićevu poslednju sezonu.

"Darko je bio dobar igrač na momente tokom karijere. Mučio se na nekoliko mesta, ali on je krupan i zna kako se igra košarka. Nadamo se da će se uklupiti u naš sistem sa našim momcima. Svaki visoki igrač koji je igrao kod nas poslednjih nekoliko godina se uklopio u naš sistem. Igrati sa KG-om i (Ražonom) Rondom bi trebalo da mu pomogne", dodao je direktor Seltiksa.

"Sviđa nam se njegova košarkaška inteligencija i pas igra. Imati 213 centimetara i 125 kilograma može mnogo da pomogne", zaključio je Eindž.

Prvi test Miličić će imati možda već 5. oktobra, i to u Evropi jer će Boston predsezonu početi protiv Fenerbahče Ulkera u Istanbulu. Dva dana kasnije Seltiksi će gostovati Emporio Armaniju u Milanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track