TURCI ODLEPILI ZA NAJBOLJIM MLADIM SRPSKIM TRENEROM: Bešiktaš pobedio Pariz, a navijači u transu zbog našeg DUŠANA (VIDEO)
Foto: Starsport©

ludnica

TURCI ODLEPILI ZA NAJBOLJIM MLADIM SRPSKIM TRENEROM: Bešiktaš pobedio Pariz, a navijači u transu zbog našeg DUŠANA (VIDEO)

Košarka -

Dušan Alimpijević godinama unazad gradi ime u košarkaškom prvenstvu Turske.

Dušan Alimpijević
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Posle velikog uspeha sa Bursom, posebno u Evrokupu kada je pre dve godine izbacio favorizovani Partizan sa Željkom Obradovićem, ove sezone je najbolji mladi srpski košarkaški trener preuzeo Bešiktaš. Klub iz Istanbula ima velike ambicije u Evrokupu, a da su one šampionske pokazao je sastav Dušana Alimpijevića u Parizu.

Bešiktaš je savladao Pariz na njegovom terenu rezultatom 68:63 i naneo mu prvi poraz kod kuće. Navijači Bešiktaša čekali su Dušana Alimpijevića posle utakmice, da završi obaveze na konferenciji.

Dočekali su ga ovacijama i aplauzima, a Dušan Alimpijević im nije ostao dužan. Zajedno sa njima pevao je navijačke pesme, ne skrivajući emocije prema Bešiktašu.

Dušan Alimpijević ima 37 godina. Karijeru je sa 22 leta počeo u Vojvodini, da bi preko Spartaka i FMP stigao do Crvene zvezde, gde je doživeo punu afirmaciju. Nažalost, gubitak titule u ABA ligi i ogroman pritisak naterali su Alimpijevića da sreću potraži u inostranstvu. Radio je u Rusiji u Saratovu, a onda je stigao u Tursku, gde je vodio Bursu i sada Bešiktaš.

Kurir sport

07:15

Intervju za Espreso - Dušan Alimpijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track