TRENER EFESA POSLE PORAZA OD ZVEZDE: Moram da istaknem razliku u skokovima - 43:26 za Zvezdu
Foto: Petar Aleksić

EVROLIGA

TRENER EFESA POSLE PORAZA OD ZVEZDE: Moram da istaknem razliku u skokovima - 43:26 za Zvezdu

Košarka -

Trener košarkaša Efesa Erdem Džan ocenio je da su igra u odbrani, a posebno skokovi u odbrani njegovog tima rezultirali porazom od Crvene zvezde u Evroligi.

"Očigledno je da je igra u odbrani u trećoj i četvroj prelomila utakmicu. Posebno moram da istaknem razliku u skokovima 43:26 za Zvezdu. To je napravilo razliku. Nemoguće je u takvoj situaciji dobiti utakmicu. Defanzivno nismo bilo dovoljno agresivni pred 19.000 gledalaca", rekao je Džan novinarima posle utakmice.

Efes je izgubio od Crvene zvezde sa 97:83 u 11. kolu Evrolige.

Crvena Zvezda, Efes
foto: Petar Aleksić

"Sve utakmice su vrlo bitne, posebno na domaćem terenu. Zvezda je jedan dobar tim, dobar roster imaju. Imaju potencijal, ali i drugi isto tako. Njihova bekovska linija je bila sjajna, a mi nismo imali odgovor na to", kazao je trener Efesa.

Džan nije želeo da daje predviđanja koji će se timovi naći u plej-ofu, uz ocenu je da sve ekipe imaju "uspone i padove", ali da je najbitnije "biti najbolji kada je najpotrebniji".

"I dalje smo na početku sezone, svi se uigravamo, kako i mi, tako i svi drugi. Sezona je duga. Ovde tokom dve nedelje sve može da se promeni", kazao je Džan.

Trener Efesa osvrnuo se i na prisustvo novinara na konferenciji posle utakmice, pohvalivši ih i dodao da to pokazuje "košarkašku kulturu i razumevanje sporta u Srbiji".

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track