OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Palio maštu Grobarima, šuškalo se da dolazi u Partizan, a onda je doneo odluku koja je sve ŠOKIRALA!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

PRELOMIO

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Palio maštu Grobarima, šuškalo se da dolazi u Partizan, a onda je doneo odluku koja je sve ŠOKIRALA!

Košarka -

Nesuđeno pojačanje Partizana, bivši NBA as Terens Ros, objavio je da je završio profesionalnu košarkašku karijeru.

Nakon 11 sezona u najjačoj ligi sveta 32-godišnji američki košarkaš, koji se letos dovodio u vezu sa Partizanom, odlučio je da okači patike o klin.

"Mislim da sam završio. Počele su neke čudne povrede da mi se dešavaju, da gubim kolena. Leđa su postala užasavajuća. Želim samo da budem kod kuće sa decom. Mnogo praznika, mnogo rođendana sam propustio... Shvatio sam koliko mi fali uloga oca i koliko želim da budem deo porodice", izjavio je Terens Ros.

Podsetimo, pred start sezone spekulisalo se da bi iskusni as mogao da bude veliko pojačanje crno-belih. I sam Ros nudio se Partizanu i svojim izjavama palio maštu navijačima.

"Moja žena i njena porodica su iz Srbije. Iako se dosta njih raselilo po svetu, svi su iz bivše Jugoslavije. Imam mnogo prijatelja i porodice tamo, moja žena često vodi decu u Srbiju, te imam dosta porodičnih veza tu. Ako se stvori prilika da se zajedno sa porodicom vratim u Srbiju i živim tamo neko određeno vreme, to je nešto o čemu bih sigurno razmislio, jer ima ogromnu sentimentalnu važnost. Ako bih išao da igram "preko bare", to je jedina opcija", rekao je Ros jednom prilikom uživo na "Tvič" nalogu.

Terens Ros
foto: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

Ros je u karijeri igrao za Toronto Reptorse koji su ga izabrali na draftu 2012. godine kao osmog pika, kasnije je nastupao za Orlando i Finks. Tokom karijere prosečno je beležio 11 poena, 2,8 skokova i 1,9 asistencija po meču.

Osvojio takmičenje u zakucavanju na NBA "Ol-staru" 2013 godine.

Kurir sport/J.M.

00:14

Grobari u Minhenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track