BOGDAN BLISTA OVE SEZONE! Kapiten Srbije briljirao na terenu, Atlanta pala posle ZAVRŠNICE ZA INFARKT! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba

BOGDAN BLISTA OVE SEZONE! Kapiten Srbije briljirao na terenu, Atlanta pala posle ZAVRŠNICE ZA INFARKT! (VIDEO)

Košarka -

Kapiten naše reprezentacije nastavio je sa sjajnim partijama u dresu Atlante.

Košarkaši Atlante posle izuzetno uzbudljive završnice doživeli su poraz na svom terenu od Bruklin Netsa 114:113, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović meč je završio sa 20 postignutih poena.

Koliko je utakmica bila neizvesna najbolje govori podatak da su se ekipe čak 43 puta smenjivale u vođstvu, najviše od kada se vodi napredna statistika u NBA ligi.

Na 16 sekundi pre kraja Tre Jang je pogodio trojku za preoket 113:112 i bacio publiku u trans, međutim, Makal Bridžes je na 4,5 sekunde pre kraja pokvaro slavlje domaćina. Ubacio je iz izuzetno teške pozicije i doneo pobedu Netsima.

Bridžis je utakmicu završio sa 32 poena, šest asistencija i pet skokova, Kameron Džonson dodao je 17 poena, Dorijan Fini Smit 15, a Spenser Dinvidi 13 poena.

U ekipi Atlante, koja je izgubila četvrti put u poslednjih pet utakmica, najefikasniji je bio Trej Jang sa 30 poena uz devet asistencija, a Sadik Bej dodao je 21 poen i sedam skokova.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović imao je 20 poena i četiri skoka. Bila je to 16 vezana utakmica na kojoj je kapiten naše reprezentacije imao dvocifren učinak na meču.

Bogdan ove sezone prosečno beleži 15.7 poena po utakmici i drugi je najefikasniji u čitavoj ligi među igračima koji imaju status "rezerviste".

Kurir sport/J.M.

02:03

Bogdan Bogdanović posle pobede nad Kinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track