ČUDESNA PARTIJA LEBRONA DŽEJMSA ZA FINALE NBA KUPA: Lejkersi razmontirali Pelikanse! Kralj uskoro puni 39, a i dalje DOMINIRA!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA KUP

ČUDESNA PARTIJA LEBRONA DŽEJMSA ZA FINALE NBA KUPA: Lejkersi razmontirali Pelikanse! Kralj uskoro puni 39, a i dalje DOMINIRA!

Košarka -

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa plasirali su se u finale NBA kupa, pošto su ubedljivo savladali Nju Orleans Pelikanse sa 133:89.

Lebron i družina za titulu u novom takmičenju boriće se protiv Indijane koja je u Las Vegasu bila bolja od Milvokija 128:119.

Lejkerse je do trijumfa predvodio maestralni Lebron Džejms, koji je za 23 igre imao impresivne brojke. Utakmicu je završio sa 30 postignutih poena uz sjajnih 9/12 iz igre, 4/4 za tri poena. Zabeležio je i osam asistencija i pet skokova.

Najefikasniji kod Nju Orleansa bili su Trej Marfi sa 14 i Zajon Vilijamson sa 13 poena.

Košarkaši Indijane plasirali su se noćas u finale NBA kupa, pošto su pobedili faborizovani Milvoki sa 128:119.

Indijanu su do pobede predvodili Tajris Halibarton sa 27 poena, 15 asistencija i sedam skokova i Majls Tarner sa 26 poena i 10 skokova.

Kod Milvokija bolji od ostalih bio je Janis Adetokunbo sa 37 poena i 10 skokova.

Finale novoformiranog takmičenja, NBA kupa, takođe se igra u Las Vegasu, i svakom igraču pobedničke ekipe u finalu pripašće 500.000 dolara.

Kurir sport/J.M.

03:09

SPORT U SLUŽBI POLITIKE: Poruke na dresovima nosilo 285 od 350 košarkaša NBA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track