BASKET 3X3 DOBIO NAJBOLJE U BEOGRADU! Održano finale školskog prvenstva, Penić nagradio najbolje!
Foto: Promo

školski sport

BASKET 3X3 DOBIO NAJBOLJE U BEOGRADU! Održano finale školskog prvenstva, Penić nagradio najbolje!

Košarka -

Gradska završnica školskog prvenstva Beograda u basketu 3x3 održana je u u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Posle nekoliko dana takmičenja, dobili smo najbolje. Kod srednjoškolaca trijumfovali su dečaci Zemunske gimnazije i devojčice iz Medicinske škole na Zvezdari.

U konkurenciji osnovnih škola, zlatne medalje osvojili su dečaci OŠ Kneginja Milica (Novi Beograd) dok su kod devojčica najbolje bile učenice OŠ Despot Stefan Lazarević (Zvezdara).

Istovremeno, tokom takmičenja u dvorani je predstavljen "fidžital", novi sport koji je sve popularniji među mladima. Fidžital je kombinacija gejminga (video igrice) na konzolama i fizičkog dela sporta, u ovom slučaju igranja basketa.

Basket 3x3
foto: Promo

Takmičenje je organizovala Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku grada Beograd.

Medalje pobednicima dodelili su gradski sekretar za sport Nikola Penić, nekadašnji uspešni košarkaši Mile Ilić i Vladimir Tica, savetnik u sekretarijatu Novica Todosijević, predsednik E games saveza Dalibor Marinović, voditeljka Sanja Batar, sportski novinar Željko Vučković i gen sek BAŠS Slobodan Đurić.

- Zadovoljstvo je prisustvovati takmičenjima koje organizuje Beogradska asocijacija za školski sport. Školski sport je sve masovniji. Imao sam priliku da uz basket tri na tri prisustvujem i pilot projektu asocijacije. U pitanju je fidžital, sport koji se događa u praksi a onda i kroz igranje video igrice istog sporta. Odziv mladih je bio veliki. Moram da istaknem da Beogradska asocijacija za školski sport organizuje tokom čitave godine takmičenja u 16 sportova i ona je sasvim sigurno jedan od najvećih partnera Sekretarijata za sport i omladinu – istakao je Nikola Penić, gradski sekretar za sport.

Basket 3x3
foto: Promo

Poredak osvajača medalja:

OŠ dečaci: 1. Kneginja Milica (Novi Beograd), 2. Josif Pančić (Čukarica), 3. Veselin Masleša (Voždovac). MVP je Jovan Baljević.

OŠ devojčice: 1. Despot Stefan Lazarević (Zvezdara), 2. Branko Radičević (Zemun), 3. Sveti Sava (Vračar). MVP je Luna Knežević.

Srednje škole dečaci: 1. Zemunska gimnazija, 2. Ruđer Bošković (Čukarica), 3. SS Ušće (Novi Beograd).

Devojčice; 1. Medicinska škola (Zvezdara), 2. Gimnazija Patrijarh Pavle (Rakovica), 3. Gimnazija “Sveti Sava” (Savski venac). MVP je Marija Maksić.

Kurir sport

00:13

Srpski navijači igraju basket dok čekaju meč Orlova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track