UKRAJINA ZAVIJENA U CRNO! Poznati košarkaš i trener POGINUO tokom ruskog granatiranja!
Foto: Printscreen / Twitter / Anastasiia Sihnaievska

tuga do neba

UKRAJINA ZAVIJENA U CRNO! Poznati košarkaš i trener POGINUO tokom ruskog granatiranja!

Košarka -

U Lavovu je od ruskog granatiranja poginuo poznati košarkaš i trener Viktor Kobzisti.

Ovo je saopštio šef odeljenja za sport Gradskog veća Lavova Anton Nikulin.

- Tokom ruskog granatiranja Lavova poginuo je ukrajinski košarkaš i trener Viktor Kobzisti. Saučešće prijateljima i porodici - napisao je on.

Predsednik FBU Mihail Brodski potvrdio je smrt Viktora Kobzistja.

- Predstavljao je reprezentaciju i igrao za klubove kao što su Neftehimik (Kremenčug), CSKA-Riko Kijev, Azovmaš (Mariupolj), Dnjepar i Budivelnik (Kijev). U karijeri je bio veoma uspešan: bio je šampion Ukrajine 2011, vicešampion 2010, učestvovao je na dva Evropska prvenstva (2001, 2005) i dve Univerzijade (2003, 2005).

Na trenerskom planu je dva puta postao šampion Ukrajine (2013, 2014), a osvojio je i Kup Super lige 2012. i Kup Ukrajine 2013. Od 2015. do 2020. bio je predsednik košarkaškog kluba Kremin.

Karijeru je završio 2011. godine i bio je glavni trener ženskog Dinama. Njegovi hobiji bili su čitanje knjiga i putovanja. Imao je idole u svetu sporta i prema pisanjima ukrajinskih medija to su bili Čemberlen, Maradona, Pele i Bubka. U svetu košarke Džordana je smatrao najvećim igračem, a najteži rival za čuvanje bio mu je Novicki.

Vezista reprezentacije Ukrajine i italijanske Đenove Ruslan Malinovski reagovao je na raketni napad u Ukrajini. On se obratio svim zemljama koje još nisu shvatile šta se dešava u Ukrajini.

Rusija je 29. decembra izvela svoj najmasovniji napad na Ukrajinu od početka njene invazije u punom obimu. Predsednik Nacionalnog olimpijskog komiteta Vadim Gucajt rekao je da je od posledica rata punog razmera sa Rusijom već poginulo više od 400 ukrajinskih sportista.

Kurir sport / kp.ua / Ž.S.

BONUS VIDEO:

03:25

Željko Obradović medija dej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track