MA, KAKAV "MERRY CHRISTMAS" - HRISTOS SE RODI, TAKO SE KAŽE! Kako je Jokić delio lekcije Amerikancima na pravoslavni Božić (VIDEO)
Foto: Printscreen

KRALJ

MA, KAKAV "MERRY CHRISTMAS" - HRISTOS SE RODI, TAKO SE KAŽE! Kako je Jokić delio lekcije Amerikancima na pravoslavni Božić (VIDEO)

Košarka -

Za razliku od nekih prethodnih sezona najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić ove godine najradosniji srpski praznik nije proveo na terenu.

Denver je prethodne noći bio slobodan, u noći između nedelje i ponedeljka na svom terenu igra protiv Detroita, pa Nikola ima priliku da sa najmilijima proslavi Božić.

Ranijih sezona neretko je na pravoslavni Božić igrao utakmice i kao po pravilu, pružao maestralne partije i bio najbolji pojedinac na meču, pa je u intervjuima odmah nakon meča korisio priliku da čestita Božić svima koji slave i objasni Amerikancima naše običaje.

Tako je 2020. godine nakon spektakularne partije protiv Atlante, u kojoj je ubacio čak 47 poena, ispravio novinara Krisa Dempsija koji mu je rekao "Merry Christmas".

"Hristos se rodi, tako mi kažemo".

Nešto slično uradio je i prošle godine nakon tripl-dabla na meču sa Klivlendom. Tada mu je novinarka na kraju razgovora na isti način čestitala Božić, a on je odlučio da joj objasni kako se to po pravoslavnim običajima radi:

"Mir Božiji, Hristos se rodi, tako se kod nas kaže", rekao je Nikola.

Kurir sport/J.M.

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track