PAO OTKAZ U EVROLIGI: Efes otpustio trenera koji je LUBIO RUKU Obradoviću!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

prekipelo im

PAO OTKAZ U EVROLIGI: Efes otpustio trenera koji je LUBIO RUKU Obradoviću!

Košarka -

Košarkaški klub Efes otpustio je turskog trenera Erdema Džana nakon ubedljivog poraza bivšeg šampiona Evrolige na gostovanju protiv Žalgirisa.

Džan je u junu 2023. na klupi nasledio Ergina Atamana i potpisao dvogodišnji ugovor sa turskim klubom, međutim, zbog loših rezultata u Evroligi klub prekine saradnju sa talentovanim košarkaškim stručnjakom.

Efes trenutno ima skor 9/15 i nalazi se na poražavajućem 16. mestu na tabeli u elitnom takmičenju.

Džan je bio dugogodišnji pomoćnik Željka Obradovića u Fenerbahčeu, a pre dolaska na klupu Efesa sa velikim uspehom predvodio je Turk Telekom. Sa ovim klubom prošle sezone stigao je do polufinala turske lige i finala Evrokupa i izabran je za najboljeg trenera ovom evropskom takmičenju.

Ljubio Željku ruku

Veliku pažnju košarkaške javnosti Džan je privukao pred početak sezone kada je na jednom prijateljskom meču u OAKA areni prišao treneru Partizana Željku Obradoviću, poklonio mu se i poljubio mu ruku.

Erdem i Željko su prijatelji od ranije, a poznato je da je turski stručnjak bio pomoćnik Obradoviću u Fenerbahčeu, pa je ovaj način želeo da pokaže koliko se ceni i divi se srpskom stručnjaku.

Kurir sport/J.M/Basketnews

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track