JOKIĆ JE BRUTALAN, ALI I BOGDANOVIĆ IGRA VRHUNSKU KOŠARKU! Bogdan nastavio DOMINACIJU, u igri je za prestižnu NBA nagradu (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

JOKIĆ JE BRUTALAN, ALI I BOGDANOVIĆ IGRA VRHUNSKU KOŠARKU! Bogdan nastavio DOMINACIJU, u igri je za prestižnu NBA nagradu (VIDEO)

Košarka -

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović imao je važnu ulogu u pobedi Atlante nad Finiksom rezultatom 129:120.

Iste noći u kojoj je Nikola Jokić zabeležio neverovatan tripl-dabl, bek reprezentacije Srbije odigrao je fantastičan meč i pokazao da je sa razlogom u priči za nagradu koja se dodeljuje najboljem "šestom igraču", odnosno najboljem košarkašu u NBA koji mečeve uglavnom počinje sa klupe za rezervne igrače.

Hoksi su na poluvremenu imali tri poena prednosti, a u poslednju deonicu su ušli sa plusom od pet poena.

Bogdanović je igrao fantastično i za 34 minuta u igri postigao je 23 poena, uz pet asistencija i četiri skoka. Sa njim na parketu Atlanta je postigla 13 poena više od protivnika, a po tom parametru od njega je bolji samo Onjeka Okongvu (+23).

Pogodio je Bogdan četiri od sedam trojki, a iz igre je ukupno bio precizan osam puta iz 12 pokušaja. Pogodio je sva tri slobodna bacanja, a nije imao nijednu izgubljenu loptu.

Bila je ovo 57 uzastopna utakmica na kojoj je kapiten Srbije postigao barem jednu trojku, što je najduži niz u istoriji ove ekipe.

Bogdanović je lider Istočne konferencije sa 141 ubačenom trojkom ove sezone.

Prema pojedinim prognozama trenutno je šesti favorit za osvajanje pomenute nagrade za najboljeg "šestog igrača", ali ako nastavi sa ovakvim partijama...

Ove sezone Bogdan prosečno beleži 17,1 poen, 3,1 skok i 2,6 asistencija po utakmici.

Kurir sport

Bonus video:

01:48

Bogdan Bogdanović posle finala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track