ZVEZDO, PARTIZANE - PA, NA ŠTA VAM OVO LIČI... Ajde da razumemo Evroligu, ali ova BLAMIRANJA u Aba ligi?!
Foto: Starsport

NIJE DOBRO

ZVEZDO, PARTIZANE - PA, NA ŠTA VAM OVO LIČI... Ajde da razumemo Evroligu, ali ova BLAMIRANJA u Aba ligi?!

Košarka -

Crvena zvezda i Partizan žestoko su se obrukali u mečevima 19. kola Aba lige.

Ovako nešto nismo očekivali od srpskih klubova, posebno jer su za rivale imali timove od koji su neuporedivo skuplji i kvalitetniji. Na papiru.

Zvezda je u Podogoricu otišla bez rezultatskog imperativa jer je gotovo sigurna na prvom mestu na kraju regularnog dela sezone. Međutim, to nije značilo da mogu onako da se obrukaju. Na kraju čak 22 razlike za Podgoričane je ozbiljan šamar za srpski klub.

Budućnost, Crvena zvezda
foto: Budućnost VOLI / ABA Liga / Filip Roganović

Neozbiljno su delovali crveno-beli, pa čak i potpuno nezainteresovano u momentima kada su kola krenula nizbrdo. Utisak je da su pojedini igrači na momente zaboravili koje dres nose i da navijači uvek od njih zahtevaju - borbu.

Nije je dobili ove večeri u Podgorici.

A, onda je reč uzeo Partizana i potpuno razočarao navijače (Split je slavio 74:67 u Areni). Rival je bila skromna ekipa Splita, pa je trener Obradović odlučio da odmori Pantera i Doužera. Širina tima mu je to dozvoljavala... Ili možda i nije.

Teško je bilo pristalicama crno-belih gledati ono mučenje u Areni. Toliko promašaja, toliko katastofalnih rešanja u igri i potpuna nemoć na parketu.

Partizan
foto: Starsport

Nema opravdanja. Ni za jedne, ni za druge. Prosto - imaju izuzetno široke rostere, skupe timove, čak i po 10-20 puta vrednije od rivala iz regiona. I onda dolazimo do toga da ih Budućnost uništi 20+ razlike ili Split demolira usred Arene.

... Dobro da se zapitaju u oba tabora: Da li su na pravom putu? Umesto što se često "gledaju preko nišana", možda da malo više pažnje posvete svom dvorištu i onom šta oni rade...

Kurir sport / M. B.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track