DA LI JE OVO REALNO?! SKANDALOZNA ODLUKA EVROLIGE: Savić i Zvezda dobili oštriju kaznu od čoveka koji je HTEO DA BIJE SUDIJU!
Foto: Printscreen

ŠOK

DA LI JE OVO REALNO?! SKANDALOZNA ODLUKA EVROLIGE: Savić i Zvezda dobili oštriju kaznu od čoveka koji je HTEO DA BIJE SUDIJU!

Košarka -

Disciplinska komisija Evrolige odredila je kazne za prekrišaje koji su dogodili na utakmicama 25. kola elitnog takmičenja.

Najveću pažnu privukla je mizerna kazna koju je za skandalozan ispad na utakmici protiv Baskonije dobio najbolji igrač Makabija Vejd Boldvin.

U finišu utakmice u Vitoriji Boldvin je nasrnuo na arbitra Marcina Kovalskog jer nije dosudio faul u poslednjem napadu gostiju. Bacio je loptu u pravcu sudije, uneo mu se u lice, a u jednom momentu delovalo je da će ga i udariti. Umešali su se saigrači i uspeli da spreče ozbiljniji incident.

Za ovaj neprihvatljiv ispad Boldvin nije dobio suspenziju, moraće samo da plati novčanu kaznu u iznosu od 3.500 evra, a Evroliga je njegov postupak opisala kao "nedostatak poštovanja prema sudiji tokom jedne situacije". Šokantno niska kazna za zvezdu Makabija.

S druge strane, sportski direktor Partizana Zoran Savić zbog kritika koje je uputio na račun sudija na utakmici protiv Virtusa mora da plati kaznu od 5.000 evra, dok je Zvezda zbog ubacivanja predmeta na terena na utakmici sa Barselonom kažnjena sa 4.500 evra.

Kurir sport/J.M.

00:15

Delije napravile fantastičnu koreografiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track