SKANDALOZNA IZJAVA O SMRTI DEJANA MILOJEVIĆA: Poznati bivši košarkaš shvatio šta je rekao u prenosu uživo, ali prekasno
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

DA LI JE MOGUĆE?

SKANDALOZNA IZJAVA O SMRTI DEJANA MILOJEVIĆA: Poznati bivši košarkaš shvatio šta je rekao u prenosu uživo, ali prekasno

Košarka -

Srpski košarkaš i trener Dejan Milojević preminuo je 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara, a ta vest pogodila je ceo košarkaški svet.

To se posebno odnosi na Golden Stejt u kome je radio kao pomoćni trener od 2021. godine, i sa ovim timom je uz to osvojio i šampionski prsten u svojoj prvoj NBA sezoni, pošto je sve vest zatekla na gostovanju u Solt Lejk Sitiju.

NBA liga je zbog toga morala da odloži dve utakmice Voriorsa, a kada su izašli na parket - svi su se slomili od bola zbog voljenog Milojevića, posebno jer je na tribinama bila i njegova porodica. Od tada, Voriorsi na neki način igraju i "za Miloja".

Imaju učinak od osam pobeda i četiri poraza i uspeli su da se uključe u borbu za plej-in, pa su neki protumačili i da je čitavu ekipu ova nesreća ujedinila na neki način. Međutim, ima onih koji to ne znaju da verbalizuju...

Ričard Džeferson
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bivši američki košarkaš Ričard Džeferson je na užasno nepromišljen način pokušavao da objasni ovaj "fenomen" u toku meča između Voriorsa i Los Anđeles Klipersa:

"Podržali su njegovu porodicu u veoma, veoma teškom trenutku. Videli ste majice, videli ste logo na parketu, ali koliko god da su ovo tužne vesti - s druge strane, ovo je nešto što možda ujedini ovu grupu zajedno, možda je to nešto što im je trebalo u tom trenutku", kazao je Amerikanac, a navijači koji su ovo čuli u prenosu nisu mogli da veruju šta je izgovorio.

Džeferson je probao da se izvini i objasni šta je tačno želeo da kaže, vraćajući se u dane na koledžu, kada je smrt žene trenera Luta Olsona uspela da okupi tim i učini ga jačim.

Podsetimo, trener Golden Stejta Stiv Ker bio je na sahrani srpskog košarkaša u ponedeljak u Beogradu, a za to vreme njegovu ekipu vodili su pomoćnici. Sada se Ker vratio na parket, njegova ekipa je igrala odlično prethodne večeri, ali ipak nije mogla preko moćnih Klipersa koji su ih "pregazili" u poslednjoj deonici 130:125.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

02:57

Dejan Milojević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track