ODBROJAVANJE DO SPEKTAKLA U NBA LIGI - JOKIĆ PONOVO NA OL-STARU: Sve je spremno za meč u Indijanapolisu!
Foto: AP David Zalubowski

luda zabava

ODBROJAVANJE DO SPEKTAKLA U NBA LIGI - JOKIĆ PONOVO NA OL-STARU: Sve je spremno za meč u Indijanapolisu!

Košarka -

Ol-star utakmica najboljih NBA košarkaša, 73. po redu, biće održana u noći 19. februara (02.00) u Indijanapolisu, a ponovo će jedna od zvezda biti Srbin Nikola Jokić i to po šesti put.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski centar i košarkaš NBA šampiona Denvera Nikola Jokić izabran je za startera u ekipi Zapada zajedno sa Lukom Dončičem, Kevinom Durentom, Lebronon Džejmsom i Šejom Gildžus-Aleksanderom. Istočnu konferenciju predstavljaće Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Tajriz Halibarton, Dejmijan Lilard i Bem Adebajo, koji će zameniti povređenog Džoela Embida.

Organizatori Ol-stara promenili su format utakmice u odnosu na prethodnu godinu, tako da ćemo ponovo gledati duel Zapada i Istoka. Prethodne godine, pravilo je bilo da se posle svake od tri četvrtine, koje su igrane po 12 minuta, pravi presek i bira pobednik. Četvrta četvrtina nije imala vremensko ograničenje, tada su se sabirali poeni vodećih timova ostvareni u prve tri četvrtine, a onda su se tom skoru dodavala još 24 poena u čast Kobija Brajanta. Prvi tim koji bi stigao ili nadmašio taj skor, pobedio bi i donirao najveću sumu novca u humanitarne svrhe.

Nikola Jokić, Janis Adetokumbo
foto: Stacy Revere / Getty images / Profimedia

Ove sezone starteri su birani preko skupa glasova publike, medija i igrača, dok su rezervisti određeni glasovima trenera NBA lige. Sama utakmica neće biti više podeljena u posebne četvrtine, već će se računati samo rezultat celog meča. Biće igrane četiri četvrtine od po 12 minuta. Humanitarni deo ostaje isti, kao prošle godine.

Trener ekipe Zapada biće Kris Finč iz Minesote, a Istoka Dok Rivers iz Milvokija. Za Zapad će još igrati: Devin Buker, Stef Kari, Entoni Edvards, Pol Džordž, Kavai Lenard, Karl Entoni Tauns i Entoni Dejvis. U ekipi Istoka biće još: Džejlen Branson, Tajris Meksi, Donovan Mičel, Džejlen Braun, Paolo Bankero, Trej Jang i Skoti Barns.

Luka Dončić, Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić predstavljaće Srbiju šesti put na Ol-staru. Centar Denvera bio je prvi po glasovima košarkaša, drugi po biranju medija i tek peti po glasovima navijača. Popularni džoker dobio je 197 glasova kolega, dok su iza njega plasirali Adetokumbo (196), Embid (193), Tejtum (151) i Lebron Džejms (144).

Posle utakmice poznatih ličnosti, a onda i "zvezda u usponu" prava zabava publiku u Indijanapolisu očekuje u nedelju. Tada će se NBA košarkaši boriti u nadmetanju veština, brzom šutiranju trojki i atrktivnim zakucavanjima. U prvom takmičenju igraće tim Indijana (Tajriz Halibarton, Benedikt Maturin, Majls Tarner), zatim ekipa "prvi pikovi NBA drafta" (Paolo Bankero, Entoni Edvards, Viktor Vembanjama) i sastav Ol-star (Skoti Barns, Tajris Meksi, Trej Jang). Trojke će šutirati Bizli, Branson, Halibarton, Lilard, Markanen, Mičel, Tauns i Jang. Za zakucavanja i najveći šou-tajm pobrinuće se Džejlen Braun, Haime Džakviz Džunior, Mek Meklang i Džejkob Topin.

Ove sezone biće održano i šutiranje trojki između najboljeg šutera NBA i ženske WNBA lige. U pravom "revolveraškom obračunu" takmičiće se Stef Kari iz Golden stejta i zvezda Njujork Libertija, Sabrina Jonesku.

Sava Drezgić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Još jedan Srbin pored Nikole Jokića biće učesnik ovogodišnjeg spektakla u Indijanpolisu. Reč je o Savi Drezgiću, bivšem košarkašu Partizana, koji će biti učesnik kampa "Košarka bez granica" koji je postao deo Ol-star vikenda. Savo Drezgić igra za DME Akademiju sa Floride.

Kurir sport

01:06

Jokić pratio trku svog konja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track