HRVATSKI PORTAL NAPAO PARTIZAN I GROBARE ZBOG RATKA MLADIĆA: Veličaju krvnika Zadra, Škabrnje, Sarajeva i Srebrenice
Foto: Screenshot

Zasmetala im zastava

HRVATSKI PORTAL NAPAO PARTIZAN I GROBARE ZBOG RATKA MLADIĆA: Veličaju krvnika Zadra, Škabrnje, Sarajeva i Srebrenice

Košarka -

"Ratko Mladić, možda najveći s dugog popisa srpskih ratnih zločinaca iz ratova na ovim prostorima 90-tih, idol je Grobarima, navijačima Partizana".

Ovom rečenicom hrvatski portal Indeks počinje tekst u kome se osvrnuo na delić atmosfere iz finala košarkaškog Kupa Radivoj Korać, u kome su se u Nišu sastali Crvena zvezda i Partizan.

Ovom portalu je zasmetala zastava sa likom Ratka Mladića koja se našla na tribini gde su se nalazile najvatrenije pristalice crno-bele boje.

"Oni su na završnici košarkaškog kupa u Nišu na udarnom mestu u Kopu istakli sliku masovnog ubice koji je kao visoki oficir JNA i vojske RS zapovedao napade na Šibenik, Zadar, Škabrnju i Sarajevo u kojima su pobijene hiljade civila te uništena sela i gradovi. Na doživotni zatvor u Hagu osuđen je zbog genocida nad više od 8000 ljudi u Srebrenici.

Video na kojem se vidi velika Mladićeva slika na ogradi Grobara snimljen je i objavljen na službenom profilu Partizana na mreži X. Beogradski klub objavio ga je kao dokaz da su navijači kluba aplauzom i ovacijama pozdravili trenera Željka Obradovića, ali snimljen je tako da kamera dva puta prelazi preko dela tribine na kojem je zastava genocidnog zločinca", piše ovaj hrvatski medij.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track