NOVA SENZACIJA - NAKON SVETSKOG IZGUBIO I EVROPSKI ŠAMPION: Španija u potpunoj agoniji, Zvezdin igrač BLISTAO u pobedi Slovenije!
Foto: Joaquin Corchero / Shutterstock Editorial / Profimedia

kvalifikacije za ep

NOVA SENZACIJA - NAKON SVETSKOG IZGUBIO I EVROPSKI ŠAMPION: Španija u potpunoj agoniji, Zvezdin igrač BLISTAO u pobedi Slovenije!

Košarka -

Košarkaši Slovenije savladali su Izrael sa 88:79 u meču drugog kola grupe A kvalifikacija za Evrobasket naredne godine.

Luke Dončića nema u selekciji Slovenije za ovu reprezentativnu akciju, ali to nije smetalo nekadašnjem prvaku Evrope da ostvari oba trijumfa na startu kvalifikacija, dok je Izrael na skoru 1-1.

Slovence je do trijumfa predvodio centar Crvene zvezde Majk Tobi . On je večeras imao sjajan dabl-dabl učinak od 20 poena i 12 skokova, a efikasniji od njega bio je samo Klemen Prepelič sa 21 poenom.

Odličan meč iza sebe ima bivši plejmejker Partizana Jam Madar čijih 19 poena ipak nisu bili dovoljni da Izrael izbegne poraz.

U meču grup B Italija je kao gost bila ubedljiva protiv Mađarske i slavila sa 83:62

Po 12 poena za "azure" postili su Amedeo Tresetori i Đordano Bortolani, dok je Zvezdin Adam Hanga postigao 11 poena za Mađare.

"Azuri" posle dva kola imaju isto toliko pobeda, a Mađarska poraza.

Danas je bio dan velikih iznenađenja.

Nemci su ranije danas izgubili od Bugarske, a nekoliko sati kasnije obrukala se i Španija.

Belgija je drugom meču grupe C kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine savladala Španiju sa 58:53 (11:14, 8:12, 21:13,18:14).

Tako je ekipa selektora Serđa Skariola sada zakucana za poslednje mesto u grupi sa dva poraza, dok Belgija ima oba trijumfa do sada.

Belgiju je do jednog od najvećih trijumfa u istoriji predvodio Retan Obasohan sa 19 poena, Pjer-Antoni Žile je dodao 15.

U selekciji Španije raspoloženiji od drugih bili su Dario Brizuela sa 14 i Đoel Para koji je ubacio 10 poena.

Košarkaši Crne Gore savladali su Švedsku u "Morači sa 95:70 ) u meču drugog kola grupe D kvalifikacija za Evrobasket naredne godine.

Crnogorci su odigrali veoma dobru utakmicu i stigli do ubedljivog trijumfa najviše zahvaljujući raspoloženima Kendriku Periju i Marku Simonoviću. Naturalizovani plejmejker postigao je 18 poena za "sokolove", dok je Simonović ubacio dva manje.

Bara Endžije bio je najefikasniji kod Šveđana sa 15 poena.

Sada sve ekipe u grupi D imaju po pobedu i poraz, nakon što je danas Bugarska senzacionalno savladala prvaka sveta Nemačku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track