NOVI ŠOKOVI U BORBI ZA EVROBASKET: Estonija SRUŠILA Litvaniju, Zvezdin igrač NEVIDLJIV! Poljska DEKLASIRANA bez Ponitke!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

KVALIFIKACIJE ZA EP

NOVI ŠOKOVI U BORBI ZA EVROBASKET: Estonija SRUŠILA Litvaniju, Zvezdin igrač NEVIDLJIV! Poljska DEKLASIRANA bez Ponitke!

Košarka -

Novo veliko iznenađenje dogodilo se u kvalifikacijama za Evrobasket 2025.

U grupi H Estonija je u baltičkom derbiju priredila veliko iznenađenje i na svom terenu savladala favorizovanu Litvaniju rezultatom 65:59

Za Litvance je na ovom meču nastupio košarkaš Crvene zvezde Rokas Giedraitis,ali se nije proslavio, pošto je ubeležio samo tri poena. uz dva skoka i jednu asistenciju.

Najbolji kod Litvanije je bio Edgaras Ulanovas sa 16 poena, dok je Tomas Dimša dao 14.

Kod Estonije Maik Kotsar je upisao dabl-dabl od 11 poena i 13 skokova, dok je Janari Joesar dao 18 poena, a Sim Sander Vene je ubacio 13 poena.

Mateuš Ponitka, Igokea, Partizan
foto: Igokea m:tel/Marija Vuruna

U drugom meču ove grupe Poljska je na svom terenu deklasirana od Severne Makedonije rezultatom 71:96.

Poljska je na ovom meču nastupila bez igrača Partizana Mateuša Ponjitke koji se na poziv Željka Obradovića vratio u Beograd zbog predstojeće utakmice sa Efesom u Evroligi u četvrtak.

Nakon dva kola u ovoj grupi vodi Estonija sa dve pobede. Litvanija i Severna Makedonija imaju po jednu, a Poljska je upisala oba poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track