UZBUDLJIVA NBA NOĆ: Majami u sjajnoj seriji, Jović propustio meč zbog SUSPENZIJE! Darko Rajaković PLAĆA VEČERU za ceo tim Toronta!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

KOŠARKA

UZBUDLJIVA NBA NOĆ: Majami u sjajnoj seriji, Jović propustio meč zbog SUSPENZIJE! Darko Rajaković PLAĆA VEČERU za ceo tim Toronta!

Košarka -

Košarkaši Majamija pobedili su jutros Sakramento 121:110 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Majami su predvodili Bem Adebajo sa 28 poena, 10 skokova i sedam asistencija i Hajme Hakez sa 26 poena i pet skokova. Kevin Lav pobedi je doprineo sa 19 poena i sedam skokova, Kejleb Martin sa 16 poena i šest skokova, a Hejvud Hajsmit sa 15 poena.

Srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao, a u ekipi nije bilo trojice startera zbog povreda i suspenzija.

Sakramento je prekinuo niz od tri pobede, a najefikasniji u ekipi bili su Kigan Marej sa 28 i Dearon Foks sa 27 poena. Domantas Sabonis imao je 14 poena, 14 skokova i 10 asistencija i ostvario 21. uzastopni tripl-dabl učinak. On je postao 10. igrač u istoriji NBA lige koji je u sezoni imao 40 uzastopnih dabl-dabl učinaka.

Košarkaši Toronta pobedili su Indijanu 130:122 i ostvarili treću uzastopnu pobedu.

U pobedničkoj ekipi, koju sa klupe predvodi srpski trener Darko Rajaković, najefikasniji je bio Ar Džej Baret sa 24 poena, dok je Skoti Barns ostvario tripl-dabl od 21 poena, 12 skokova i 12 asistencija.

Imanuel Kvikli dodao je 19 poena i šest skokova, a ruki Grejdi Dik 18 poena.

U ekipi Indijane Benedikt Maturin postigao je 34 poena uz devet skokova i pet asistencija, Paskal Sjakam 27 poena, devet skokova i šest asistencija, a Majls Tarner 16 poena i 11 skokova.

Srpski trener Darko Rajaković će tako konačno moći da odvede ekipu na zajedničku večeru koju je obećao pre tri meseca. Tada je rekao da će platiti večeru za ceo tim ako Reptorsi vežu tri pobede.

"Rekao sam im da ću ih, kada pobedimo tri uzastopno, odvesti na večeru. Ali rekao sam im da je ovaj tim tako skroman da bismo mogli da imamo samo picu, Ješćemo neku lepu hranu", otkrio je Rajaković.

Košarkaši Njujorka pobedili su Detroit 113:111 košem Džoša Harta 2,8 sekunde pre kraja utakmice.

Hart je utakmicu završio sa 23 poena, osam skokova i šest asistencija, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejlen Branson sa 35 poena uz 12 asistencija. Donte Divinćenco dodao je 21 poen, a Bojan Bogdanović 13 poena i šest skokova u 14. uzastopnoj pobedi Niksa protiv Pistonsa.

U ekipi Detroita, koja je sa osam pobeda i 49 poraza najlošija u ligi, najefikasniji je bio Kejd Kaningem sa 32 poena. Džejden Ajvi i Kventin Grajms dodali su po 14 poena, a Džejlen Daren 11 poena i 16 skokova.

Košarkaši Bruklina pobedili su Memfis 111:86 i omogućili svom treneru Kevinu Oliju prvu pobedu u NBA ligi. Netse je predvodio Denis Šruder sa 18 poena, Kem Tomas dodao je 14, a Dorijan Fini-Smit 13 poena i devet skokova.

Trener Kevin Oli sada ima pobedu i dva poraza, otkako je imenovan za privremenog trenera, nakon što je zamenio otpuštenog Žaka Vona.

U ekipi Memfisa Lamar Stivens postigao je 17 poena, Džeren Džekson 15, a Luk Kenrad 11 poena.

Kurir sport/Beta/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track