MVP MAŠINA SE UPALILA I NEMA NAMERU DA STANE! Nova spektakularna partija Jokića, ČETVRTI TRIPL-DABL U NIZU za pobedu Denvera!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nezaustavljiv

MVP MAŠINA SE UPALILA I NEMA NAMERU DA STANE! Nova spektakularna partija Jokića, ČETVRTI TRIPL-DABL U NIZU za pobedu Denvera!

Košarka -

Novi meč, novi tripl-dabl čudesnog srpskog košarkaša...

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su na svom terenu ekipu Sakramento Kingsa 117:96 uz još jednu sjajnu partiju najboljeg košarkaša na planeti - Nikole Jokića.

Bio je to četvrti trijumf ekipe iz Kolorada nakon Ol-star vikenda i četvrti tripl-dabl u nizu nezaustavljivog Somborca koji sigurno grabi ka trećoj MVP tituli u karijeri.

Rutinski, sa "pola gasa" čudesni srpski as stigao je do novog tripl-dabla, 19. u sezoni i 140. u NBA karijeri. Za 32 minuta igre zabeležio je 14 poena, 14 skokova i 11 asistencija.

Nije krenulo sjajno za Nagetse. Sakramento je odlično ušao u meč, rešio prvi period igre u svoju korist, u trećem minutu druge deonice imao čak +15 (47:32) i u tim momentima niko nije mogao da poveruje da će domaćin zabeležiti ubedljiv trijumf na ovom meču.

Ipak, sredinom druge četvrtine aktuelni šampion "dodao je gas", zaigrao znatno čvršće u odbrani i neverovatnom serijom stigao do velikog preokreta. Denver je na pauzu otišao sa +10 (65:55).

U istom ritmu nastavili su Nagetsi i na startu drugog poluvremena. Prednost je rasla iz minuta u minut, a u finišu treće deonce domaćin je imao maksimalnih +31 (100:69) i bilo je jasno da Sakramento više nema šta da traži na ovoj utakmici. U poslednjoj deonici, Meloun je "povukao ručnu", Jokić je otišao na zaslužen odmor, a Kingsi su uspeli da ublaže poraz.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najefikasniji na ovom meču bio je Džamal Marej koji je utakmicu završio sa 32 poena (5/6 za tri), Gordon je ubacio 17, a Koldvel-Poup je zabeležio 16 poena.

U poraženom timu istakao se Kigan marej sa 21 postignutim poenom.

Denver nastavlja žestoku borbu za lidersku poziciju na Zapadu. Nagetsi su trenutno treći sa skorom 40-19 i imaju dva trijumfa manje od prvoplasirane Minesote.

Kurir sport/J.M.

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track