ŠOK ODLUKA - NBA SE ŽESTOKO OGREŠIO O JOKIĆA! Srbin uništavao rivale, ređao tripl-dablove kao od šale, a oni nagradu dali Dončiću!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

da li je realno?

ŠOK ODLUKA - NBA SE ŽESTOKO OGREŠIO O JOKIĆA! Srbin uništavao rivale, ređao tripl-dablove kao od šale, a oni nagradu dali Dončiću!

Košarka -

Iako je imao impresivan učinak u februaru, Nikola Jokić, na iznenađenje mnogih, nije dobio nagradu za najboljeg igrača meseca u Zapadnoj konferenciji.

Priznanje je pripalo košarkašu Dalasa Luki Dončiću.

Utisak je da se NBA liga po ko zna koji put ozbiljno ogrešila o Jokića. Pet tripl-dabl učinaka nije bilo dovoljno centru Denvera da dobije nagradu.

Denver je u februaru na 11 odigranih mečeva ostvario osam pobeda, a Somborac je pet puta bio dvocifren u tri kolone.

Upisao je tripl-dabl protiv Portlanda (27 poena, 22 skoka, 12 asistencija), Vašingtona (21 poen, 19 skokova, 15 asistencija), ponovo Portlanda (29 poena, 15 skokova, 14 asistencija), Golden Stejt Voriorsa (32 poena, 16 skokova, 16 asistencija) te Sakramento Kingsa (14 poena, 14 skokova, 11 asistencija).

Po povratku sa Ol-star vikenda beležio je impresivne brojke i njegov tim vezao je pet trijumfa, ali ni to nije bilo dovoljno.

Priznanje je otišlo u ruke Luke Dončića koji je sa Dalasom imao skor 8-3. Loka je prosečno beležio u februaru 33,4 poena, 9.6 skokova i 10,3 asistencije.

Najbolji igrač u Istočnoj konferenciji za mesec februar je as Bostona Džejson Tejtum.

Kurir sport/J.M.

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track