JOKIĆ PROMAŠIO ŠUT ZA POBEDU, DENVER IZGUBIO POSLE VELIKE DRAME! Srbin umalo režirao VELIKI PREOKRET, Nagetsi pali u produžetku
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

JOKIĆ PROMAŠIO ŠUT ZA POBEDU, DENVER IZGUBIO POSLE VELIKE DRAME! Srbin umalo režirao VELIKI PREOKRET, Nagetsi pali u produžetku

Košarka -

Košarkaši Denvera izgubili su Finiks posle drame i produžetka rezultatom 117:107.

Nikola Jokić je kasnije od onoga na šta smo navikli krenuo da pravi velike probleme rivalu. Meč je počeo prilično "sporo", a završio ga je sa 25 poena, 16 skokova, pet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti i promašenim šutom za pobedu na kraju četvrte četvrtine.

Nagetsima je u produžecima presudio fantastični Kevin Durent koji je u dodatnih pet minuta postigao osam poena.

Prva četvrtina je obećala navijačima veliku borbu, a iako Jokić nije startovao onako kako se očekivalo, ili kako je i on sam želeo, uspeo je Srbin da oduševi sve neverovatnom trojkom uz zvuk sirene.

Postavio je konačnih 32:28 posle prvih 12 minuta u kojima je pogodio dve trojke, ali promašio oba šuta za dva poena.

Mučio se Somborac sa Jusufom Nurkićem, reprezentativcem Bosne i Hercegovine i nekadašnjim saigračem kojem je dozvoljeno da igra prilično grubu odbranu. Žalio se Jokić sudijama, ali od toga nije imao puno koristi.

Finiks je odigrao odličnu drugu četvrtinu kojom je obezbedio 15 poena prednosti na poluvremenu. Što se tiče najkorisnijeg igrača prošlosezonskog finala, jednostavno ništa nije polazilo od ruke.

U jednom trenutku je imao tek dva pogođena od devet šuteva iz igre i pored toga veliki broj izgubljenih lopti.

Ali, onda se probudio, a to se poklopilo sa činjenicom da Nurkić ipak nije uspeo da izbegne probleme sa ličnim greškama.

Jokić je zaigrao znatno bolje, krenuo je da pogađa šuteve u visokom procentu i tako je, uz podršku Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora vratio Denver u igru.

U poslednju deonicu Nagetsi su ušli sa zaostatkom od devet poena.

Na dva i po minuta do kraja Nurkić je završio meč zbog šestog faula, a Jokić je sa linije slobodnih bacanja spustio razliku na samo dva poena.

Nagetsi su se odbranili u sledeća dva napada, Srbin je uhvatio loptu posle promašaja Bredlija Bila, a potom upisao asistenciju za trojku Kentavijusa Kaldvela Poupa za vođstvo Denvera 100:99 na minut i po do kraja utakmice.

Pogodio je zatim i Džamal Marej, ali je na 26 sekundi do kraja Kevin Durent trojkom doneo izjednačenje Sansima 102:102, a Jokić je na drugoj strani promašio šut za pobedu, pa je utakmica otišla u produžetak.

U produžetku su Sansi odigrali odlično, a poeni Kevina Durenta i Bredlija Bila pogurale su tim iz Arizone do pobede.

Durent je završio utakmicu sa 35 poena, uz šut iz igre 14 od 34, osam skokova i pet asistencija. Grejson Alen je dodao 28 u pobedničkom timu.

Sa druge strane, Marej je bio najefikasniji sa 28 poena uz devet asistencija i sedam skokova, a Majkl Porter je postigao 20 poena.

Denver sada ima učinak od 42 pobede i 20 poraza, dok je Finiks zabeležio 36. trijumf i ostao na 26 izgubljenih utakmica.

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track