TREBA ODMAH DA SKINEMO GAĆE I IZGUBIMO 40 RAZLIKE? Gurović poslao BRUTALNU PORUKU prepotentnim Amerima: Respekt za Lebrona, ali...
Foto: Starsport

prognoza

TREBA ODMAH DA SKINEMO GAĆE I IZGUBIMO 40 RAZLIKE? Gurović poslao BRUTALNU PORUKU prepotentnim Amerima: Respekt za Lebrona, ali...

Košarka -

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje i junak čuvenog trijumfa nad Sjedinjenim Američkim Državama u Indijanapolisu, Milan Gurović, prokomentarisao je žreb za Olimpijske igre u Parizu.

Voljom žreba Srbija će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Amerikom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacija u Portoriku, gde su najveći favoriti za plasman na OI Litvanija i Italija.

"Sve zavisi od toga u kom sastavu ćemo igrati. Ako dođe Jokić, ako Bogdanović bude zdrav, da ne nabrajam ostale. Bolji smo od Italije ili Litvanije, sa Južnim Sudanom ne bi trebalo da bude problema osim ako se ne opustimo kao 2004. protiv Angole. Neće, nema toga kod Karija", rekao je Gurović.

Odmah na startu turnira Srbija izlazi na crtu Amerikancima, koji će u Pariz stići u najjačem mogućem sastavu.

"Nije mi drago što smo u grupi sa Amerima, voleo bih da se sretnemo u finalu. Raduju me najave da će poslati najjaču ekipu, respekt za Lebrona i kompaniju, ali mi imamo najboljeg igrača na svetu. Imamo šansu protiv njih. Večiti sam optimista, prognoziram da ćemo u najmanju ruku igrati finale", ističe Gurović.

Bivši reprezentativac prokomentarisao je i nadmenu izjavu Kevina Durenta, koji je poručio da želi da njegov tim svakog protivnika pobedi sa 40-50 razlike.

"Super. Treba odmah da skinemo gaće i izgubimo 40 razlike. Naravno, šalim se. U NBA ima deset superstarova, ostali su okej. Ponoviću ono što je rekao Slobodan Šarenac kada smo ih pobedili u Indijanapolisu. Ako hoće da nas pobede, moraju da pošalju bolji tim. Kari ima 36. godina, Lebron ove godine puni 40, Durent 36. Ne bih da ulazim u taktiku, ali ne snalaze se najbolje na zonu. Utiču i drugačija pravila, koraci po FIBA kriterijumima, ako im ne budu gledali kroz prste. Ko će da čuva Jokića?", kaži Gorović.

Na konstataciju da će i Džoel Embid igrati za SAD, kratko dodaje:

"A, i on će igrati za Amere. Odlično, da vidimo ko je bolji".

Kurir sport/J.M/Novosti

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track