OKRŠAJ SRBA PRIPAO BOGDANOVIĆU! Atlanta DEMOLIRALA Šarlot: Bogi punio sve kolone, Vasa se ispromašivao, Petrušev sve bolji (VIDEO)
Foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

NBA

OKRŠAJ SRBA PRIPAO BOGDANOVIĆU! Atlanta DEMOLIRALA Šarlot: Bogi punio sve kolone, Vasa se ispromašivao, Petrušev sve bolji (VIDEO)

Košarka -

Prethodne noći u najjačoj ligi sveta viđen je jedan srpski okršaj.

Atlanta Bogdana Bogdanovića demolirala je ekipu Šarlota za koji nastupaju Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

Hoksi su slavili rezultatom 132:91 i tako nastavili borbu za poziciju koja vodi u plej-in NBA lige.

Ljubiteljima košarke u Srbiji ovaj meč bio je posebno zanimljiv zbog sudara trojice naših košarkaša.

Bogdan Bogdanović
foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović meč je završio sa 12 poena (5/10 iz igre, 2/4 za tri), tri skoka i čak šest asistencija.

S druge strane, Vasilije Micić nije imao svoje šutersko veče. Utakmicu je završio sa osam postignutih poena uz šut iz igre 3/10, ali je ponovo sjajno razigravao saigrače. Upisaoje šest asistencija i tri skoka.

Sjajan utisak ostavio je Aleksej Pokuševski koji iz utakmice u utakmicu ima sve veće poverenje trenera Hornetsa. Mladi srpski košarkaš je za 24 minuta igre upisao devet poena (2/4 šut iz igre), pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Najzaslužniji za ubedljiv trijumf Atlante bio je Dežonte Marej sa 28 postignutih poena i 12 asistencija. U poraženom timu najefikasniji bio je majls Bridžis sa 27 poena.

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track