ALIMPIJEVIĆ ZAGRMEO NAKON ISPADANJA IZ EVROKUPA: Sve ste videli! Znam da je Pariz projektovan da igra Evroligu,ali...
Foto: Michele Nucci / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

ogorčen suđenjem

ALIMPIJEVIĆ ZAGRMEO NAKON ISPADANJA IZ EVROKUPA: Sve ste videli! Znam da je Pariz projektovan da igra Evroligu,ali...

Košarka -

Košarkaši Bešiktaša poraženi su od Burža rezultatom 89:63 u odlučujućem meču polufinala Evrokupa, te će tako tim iz Francuske na megdan Parizu u borbi za trofej i mesto u Evroligi.

Utakmica je rešena u četvrtoj deonici koju su domaćini rešili u svoju korist 24:4, a ovaj period obeležilo je isključenje trenera gostiju Dušana Alimpijevića, koji je bio vidno nezadovoljan deljenjem pravde.

Nakon meča, srpski trener je objasnio svoju burnu reakciju, a stoji pri svemu što je izgovorio.

- Svi su videli šta se desilo, tako da je suvišno pričati. Razumem da je ambicija Pariza i cele te organizacije da ide u Evroligu i zasluženo su tu gde jesu, ali pretpostavljam da Bešiktaš kao jedini klub koji ih je pobedio nije bio baš najadekvatniji kao njihov rival u finalu. U Sinan Erdemu se jako teško pobeđuje pred 17.000 ljudi, a u ostale dve utakmice ko zna šta može biti - rekao je Alimpijević u dahu, pa dodao:

- Nismo u ceo Evrokup ušli kao favoriti. Pričamo o klubu koji je prošle sezone u poslednjem kolu izborio opstanak u Superligi Turske. Ušli smo sa ambicijama da budemo što konkurentniji, kao i u domaćem prvenstvu, da to bude magnet za dobre i mlade igrače koji bi hteli možda da nađu mesto u klubu iz prelepog grada, da izaberu Bešiktas pre neke druge sredine. U tome smo i uspeli. Ni plej-of Evrokupa nije bio imperativ. Bilo je, ako se desi, desi se.

Došli smo do plej-ofa Evrokupa, na jednu utakmicu od finala, napunili našu arenu i uradili mnogo lepih stvari. Svi pričaju o mladim igračima drugih timova. Ko od mojih igrača je u zrelim godinama, osim Derika Nidama? Samo on je dostigao ovaj nivo, jer je igrao finale Evrokupa. Nemam apsolutno ništa da im zamerim - zaključio je Dušan Alimpijević.

BONUS VIDEO

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track