SRBI I HRVATI SU PROŠLI RAT I BOMBE - AGRESIVNI SU, NE DAJU NA SEBE: Garnet uništio Pirsa zbog izjave da su Evropljani "MEKANI"
Foto: Printscreen

BURNA RASPRAVA

SRBI I HRVATI SU PROŠLI RAT I BOMBE - AGRESIVNI SU, NE DAJU NA SEBE: Garnet uništio Pirsa zbog izjave da su Evropljani "MEKANI"

Košarka -

Legendarni košarkaši Boston Seltiksa Kevin Garnet i Pol Pirs poveli su žestoku raspravu u studiju o evropskim košarkašima koji nastupaju NBA ligi.

Pirs smatra da su igrači koji dolaze iz Evrope previše "mekani", a Garnet se nikako ne slaže sa bivšim saigračem sa kojim je 2008. osvojio titulu šampiona NBA lige.

"Evropske igrače niko ne smatra čvrstim, posebno one koji dolaze iz Francuske. To je istina. Ne znam kako je u drugim sportovima, nijedan američki igrač ne poštuje "tvrdog" momka iz Francuske, ili Evrope uopšte. Oni su fini ljudi, vole peciva, druželjubivi su", rekao je Pirs.

On je pokušao da objasni da američki igrači doživljavaju Evropljane kao mekane. On je istakao da to nije njegovo lično uverenje, već da je to ono što većina igrača iz Amerike misli o evropskim igračima.

Garnetu se nije svidela izjava nekadašnjeg saigrača, on ima potpuno drugačije mišljenje o Evropljanima, posebno onima koji dolaze iz naših krajeva.

"Odrasli su u pravom sr*nju, u ratu, čoveče! Išli su u škole dok je bio rat, bombe, sve to... Govorim o Srbima, o Hrvatima, o nekima iz tih mesta, čoveče... Govoriš kao da su Amerkianci napravljeni od drugačijeg materijala, a Evropljani potiču iz potpuno drugačijeg načina života, igrao sam sa puno njih. Agresivni su i ne daju na sebe, ali nisu nasilnici", rekao je Garnet koji očito izuzetno ceni igrače sa naših prostora.

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track