KONAČNO U EVROLIGI: MVP ABA lige i NESUĐENI košarkaš Partizana se seli u Španiju!
Foto: ABA liga/Zvonko Kucelin

transfer karijere

KONAČNO U EVROLIGI: MVP ABA lige i NESUĐENI košarkaš Partizana se seli u Španiju!

Košarka -

Luka Božić je statistički ubedljivo najbolji igrač ABA lige, a prema pisanju španskih medija, hrvatski košarkaš će od naredne sezone nositi dres evroligaša Valensije.

Božić je karijeru počeo u Puli, da bi potom nosio dresove Zagreba, Zadra, Budućnosti, Širokog, te ponovo Zadra čiji je i danas član.

Krilni košarkaš je prošle sezone bio MVP regionalnog takmičenja, a sudeći po partijama koje pruža ove godine, to priznanje će ponovo osvojiti.

Luka ima 21.7 poena uz 9.6 skokova i 6.3 asistencije u proseku za 37 minuta na parketu, a uz dužno poštovanje Zadru, odavno je prerastao tu sredinu.

Prethodnog leta je bilo puno priče oko prelaska Hrvata u redove Partizana, ali se dve strane na kraju nisu dogovorile, tako da je Luka odlučio da ostane u Zadru.

Luka Božić
foto: Starsport©

Božić je jedini košarkaš u istoriji ABA lige koji je ostvario dva tripl-dabla u jednoj sezoni.

Prvi tripl-dabl ostvario je u Splitu 17. novembra 2023. godine u pobedi Zadra (82:75), a utakmicu je završio sa 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Božić je isti učinak ponovio mesec dana kasnije, Zadar je savladao FMP (92:77), a Luka je dominirao sa učinkom od 28 poena, 12 skokva i 11 asistencija.

Valensija je pored Božića dogovorila i potpis Itaha Hapa iz Gran Kanarije, tako da su već u aprilu u procesu sastavljanja tima, te je sigurno da planiraju da zadrže evroligaški status.

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track