TO ZA ŠTA JE ON OPTUŽEN JE SMRTNI GREH! Kakav ŠOK - bratu Jokićevog saigrača preti DOŽIVOTNO IZBACIVANJE iz košarke!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nemilosrdni adam silver

TO ZA ŠTA JE ON OPTUŽEN JE SMRTNI GREH! Kakav ŠOK - bratu Jokićevog saigrača preti DOŽIVOTNO IZBACIVANJE iz košarke!

Košarka -

Brat zvezde Denvera nalazi se u žiži nezapamćenog skandala...

Rukovodstvo NBA lige nedavno je pokrenulo istragu protiv košarkaša Toronta Džonteja Portera zbog optužbi za kockanje.

Ukoliko se ispostavi da se Džontej, brat igrača Denvera Majkla Portera, zaista kladio na utakmice NBA lige - mogao bi da bude doživotno izbačen iz najjače lige na svetu.

Krajem marta ugledni ESPN objavio je da liga istražuje Porterov učinak u utakmicama 26. januara i 20. marta. U oba meča on je igrao kratko, pre nego što se povukao navodeći povredu ili bolest.

U prvoj utakmici protiv Los Anđeles Klipersa igrao je četiri minuta i 24 sekunde, a zatim je protiv Sakramenta igrao dva minuta i 43 sekunde. ESPN preneo je da Porter u obe utakmice nije bio blizu da ostvari očekivani učinak u poenima, nakon što nije postigao nijedan.

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da će Porter biti žestoko kažnjen ukoliko se dokaže da je kriv.

"Na raspolaganju mi je širok dijapazon disciplinskih mera. To za šta je on optužen u NBA je smrtni greh – krajnja, ekstremna opcija koja mi je dostupna jeste da ga isključim iz košarke. Eto, tolika je moja vlast ovde, jer ne postoji ništa ozbiljnije od toga kada je reč o kockanju – kladiti se na naše utakmice. Još se sumnja da je igrač direktno uključen. Istraga traje, a posledice bi mogle da budu jako ozbiljne", rekao je Silver.

Adam Silver
foto: Profimedia

Košarkaš Toronta Porter, koji je brat igrača Denvera Majkla Portera, u proseku je u 26 utakmica postizao 4,4 poena, uz 3,2 skoka i 2,3 asistencije.

NBA liga od igrača zahteva da prisustvuju jednom sastanku posvećenom borbi protiv klađenja koji organizuje ili liga ili klub. Najmanje četiri igrača iz razvojne lige suspendovani su zbog kršenja pravila o klađenju, a kazne se kreću od tri do pet utakmica.

Prema pravilima NBA lige svaki igrač koji se kladi novcem ili uloži bilo koju vrednost na utakmicu ili događaj u organizaciji lige ili Razvojne lige, može se suočiti sa kaznama komesara lige Adama Silvera u rasponu od novčane kazne do diskvalifikacije.

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track