KAPLJE SA SVIH STRANA - SRBIN NE ZNA ŠTA ĆE S PARAMA: Nestvaran bonus legao na Jokićev račun! Iznos - DA PADNEŠ U NESVEST!
Foto: AP / LM Otero, Shutterstock

LUDILO

KAPLJE SA SVIH STRANA - SRBIN NE ZNA ŠTA ĆE S PARAMA: Nestvaran bonus legao na Jokićev račun! Iznos - DA PADNEŠ U NESVEST!

Košarka -

Odveo Nagetse u plej-of i zaradio bogatstvo!

Maestralni srpski košarkaš Nikola Jokić biće basnoslovno nagrađen za rezultat koji je postigao sa Nagetsima.

Srbin je na svojim leđima nosio Denver do druge pozicje u Zapadnoj konferenciji. Još jednom je dokazao da je ubedljivo najbolji igrač u ligi, odigrao je sjajno regularni deo sezone, obarao rekorde, beležio nestvarne brojke i odveo svoj tim u plej-of najjače lige na svetu!

Kako i dolikuje, za to je dobio i bogatu nagradu! Naime, Jokić u ugovoru sa Denverom ima klauzulu po kojoj mu sleduje bonus za plasman u plej-of koji iznosi oko 530 hiljada dolara!

Nagetsi su bili drugi na Zapadu i u četvrtfinalu konferencije odmeriće snage sa pobednikom duela za 7. mesto u kom se sastaju Nju Orleans Pelikansi i Los Anđeles Lejkersi.

Jokić je na leto 2022. godine potpisao supermaks petogodišnji produžetak ugovora sa Denver Nagetsima za rekordnih 276 miliona dolara. Njegova plata u sezoni 2023/24 iznosi 47,6 miliona dolara. Plata će se povećavati svake sezone u narednih pet godina i u završnoj godini ugovora iznosiće neverovatnih 62,8 miliona.

2023-2024 47,6 miliona dolara 2024-2025 51,4 miliona dolara 2025-2026 55,2 miliona dolara 2026-2027 59 miliona dolara 2027-2028 62,8 miliona dolara

MVP, MVP, MVP

Kako stvari trenutno stoje, Nikola će treći put u karijeri biti izabran za najboljeg igrača na svetu.

Dva puta je nadmoćno stigao do velikog MVP priznanja, a prošle doživeo je veliku nepravdu, nagrada je dodeljena Džoelu Embidu, iako su statistički parametri bili na strani Srbina.

Pomerao je granice i ove sezone, obarao rekorde, beležio nikad viđene brojke i bilo bi pravo čudo da prestižna nagrada ne završi u njegovim rukama.

Ukoliko osvoji MVP priznanje sleduje mu novi bonus i jedan od najskupljih automobila kompanije "Kia", koja je zvanični sponzor nagrade.

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track